Ελλάδα

ΑΠΘ: Νέος γύρος επεισοδίων με πέτρες, ξύλα και μολότοφ [vid]

ΑΠΘ: Νέος γύρος επεισοδίων με πέτρες, ξύλα και μολότοφ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot/youtube

Ομάδα κουκουλοφόρων συγκρούεται με άνδρες των ΜΑΤ - Μολότοφ, χημικά, πέτρες και ξύλα στο πανεπιστήμιο

Επεισόδια σημειώνονται ξανά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη σχολή θετικών επιστημών.

Ομάδα κουκουλοφόρων μετά το τέλος της πορείας, εισήλθε στο σημείο που σημειώθηκαν τα επεισόδια το πρωί και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ,πέτρες και ξύλα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που φυλάει τον χώρο του πρώην στεκιού του Βιολογικού όπου οι πρυτανικές αρχές θέλουν να κατασκευάσουν βιβλιοθήκη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Τι ανέφερε η ΕΛΑΣ για τα πρωινά επεισόδια

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μετά τα επεισόδια το πρωί της Πέμπτης και τον τραυματισμός ενός αστυνομικού κι ενός 20χρονου φοιτητή ανέφερε τα εξής: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments