Ελλάδα

Καύσιμα: Στην τρίτη θέση της ακριβότερης αμόλυβδης στην Ευρώπη η Ελλάδα

Καύσιμα: Στην τρίτη θέση της ακριβότερης αμόλυβδης στην Ευρώπη η Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Καύσιμα: Η Ελλάδα κατέχει πλέον και επίσημα την τρίτη θέση της ακριβότερης βενζίνης στην Ευρώπη.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιτείνει την κρίση στην ενέργεια και στα καύσιμα. Στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν χειροτερέψει, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, η χώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση στην κατάταξη με την ακριβότερη αμόλυβδη στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Κομισιόν, η χώρα μας έχει την 3η ακριβότερη αμόλυβδη στην Ευρώπη με 2,267€/λίτρο, πίσω μόνο από Φινλανδία και Δανία. Ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στα 1,98€/λίτρο, υπολείπεται δηλαδή κατά σχεδόν 29 λεπτά της τιμής στην Ελλάδα.   Πάνω από τα 2€/λίτρο κοστίζει η αμόλυβδη και στην Γερμανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και την Σουηδία.

Που βρίσκεται στο πετρέλαιο θέρμανσης

Η χώρα βρίσκεται στην 7η θέση όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με 1,61€/λίτρο πίσω από Δανία, Ολλανδία, Ιταλία ,Φινλανδία ,Σουηδία και Βουλγαρία 25 λεπτά πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης που βρίσκεται στα 1,36€.

Αντίθετα στο πετρέλαιο κίνησης εξαιτίας και της οριζόντιας μείωσης των 15 λεπτών που ισχύει, η τιμή στην Ελλάδα διαμορφώνεται σχεδόν όσο ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, στα 1,869€/λίτρο έναντι 1,856€/λίτρο. Πάρ’ όλα αυτά, η χώρα βρίσκεται στο πρώτο μισό της κατάταξης, και συγκεκριμένα στη 11η θέση.

Πρωτιά στις τιμές η Βόρεια Ελλάδα

Πέντε περιοχές της χώρας έχουν παρουσιάσει μεγάλο άνοδο στις τιμές.

  • Κιλκίς 2,376€/l
  • Αλεξανδρούπολη 2,418€/l
  • Καστοριά 2,418€/l
  • Πέλλα 2,429€/l
  • Γρεβενά 2,449€/l
  • Κοζάνη 2,530€/l
venzini-1

Τι συμβαίνει με τις πληρωμές των καυσίμων

Τον τελευταίο καιρό στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρείται και το φαινόμενο οδηγοί να πηγαίνουν στα πρατήρια καυσίμων, να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους, και να φεύγουν χωρίς να πληρώσουν.

«Αυτό το θέμα με τη μη πληρωμή δεν είναι καινούργιο. Υπάρχουν τέτοια θέματα. Στην αγορά το βασικό πρόβλημα είναι οι υψηλές τιμές και η δυσκολία του καταναλωτή να αγοράσει, και των πρατηρίων να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κρίση. Στο νομό Θεσσαλονίκης η μέση τιμή της βενζίνης είναι στα 2,23 ευρώ το λίτρο, και στο πετρέλαιο κίνησης η μέση τιμή είναι λίγο πάνω από το 1,80 ευρώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Η Καβάλα δε διαφοροποιείται από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα. Οι καταναλωτές έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Η μέση τιμή εδώ είναι 2,25 ευρώ για την αμόλυβδη», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments