Focus

Πρίγκιπας Κάρολος: Έπισκέφτηκε το Βουκουρέστι για να βρεθεί κοντά στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Πρίγκιπας Κάρολος: Έπισκέφτηκε το Βουκουρέστι για να βρεθεί κοντά στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Πηγή Φωτογραφίας: VOGUE- WRAL

Πρίγκιπας Κάρολος: Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δείχνει τη στήριξη της βασιλικής οικογένειας στους πρόσφυγες.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έδειξε τη στήριξη της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας στους Ουκρανούς πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου στη χώρα τους ταξιδεύοντας στην Ρουμανία για να βρεθεί κοντά τους.

Ο 73χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφτηκε το Βουκουρέστι όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος Klaus Iohannis και μαζί βρέθηκαν σε δομές που βοηθούν με είδη πρώτης ανάγκης αλλά και χώρους φιλοξενίας τους πρόσφυγες που πέρασαν τα Ρουμανο-Ουκρανικά σύνορα.

Ο Κάρολος συνάντηση και την Margareta της Ρουμανίας, κόρη του βασιλιά Michael που αποσύρθηκε από τον θρόνο το 2016. Οι δύο royals συνομίλησαν με εργαζόμενους του Ερυθρού Σταυρού, Ουκρανούς που εγκατέλειψαν την χώρα τους αλλά και εθελοντές που στηρίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια

Υπολογίζεται ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο Ουκρανοί βρήκαν καταφύγιο στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου και η Μεγάλη Βρετανία ηγείται στις δωρεές για την κρίση που έχει δημιουργηθεί έχοντας συγκεντρώσει σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια επισήμως.

Στο πρόσφατο ταξίδι του στον Καναδά, ο Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα Πάρκερ, επισκέφτηκαν μια ουκρανική εκκλησία και προσευχήθηκαν μαζί τους ντόπιους για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από τον πόλεμο, ενώ και ο πρίγκιπας William με την Kate Middleton είχαν επισκεφτεί ένα ουκρανικό πολιτιστικό κέντρο όπου μέλη της κοινότητας συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους Ουκρανούς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια μεγάλη δωρεά στο Disasters Emergency Committee που στηρίζει με ανθρωπιστική βοήθεια την Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments