Διεθνή

ΝΑΤΟ: Δύο αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία

ΝΑΤΟ: Δύο αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΝΑΤΟ: Το ΝΑΤΟ έστειλε δύο αεροσκάφη για να αναχαιτίσουν ρωσικά μαχητικά κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία.

Νέο επεισόδιο συνέβη κοντά στα σύνορα Φινλανδίας με την Σουηδία με το ΝΑΤΟ να επεμβαίνει.  Η νορβηγική Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε ένα Mikoyan MiG-31 «Foxhound» και ένα Sukhoi Su-24 «Fencer» κοντά στον εναέριο χώρο τους την Πέμπτη.

Οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των σκανδιναβικών χωρών έχουν εκτοξευθεί από τότε που η Φινλανδία και η Σουηδία εξόργισαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ζητώντας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στις 18 Μαΐου – σχεδόν διπλασιάζοντας τα σύνορα της Ρωσίας με τους επίφοβους εχθρούς τους μέσα σε μια νύχτα.

Το περιστατικό

Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από δύο αεροσκάφη F-35 του ΝΑΤΟ πάνω από τη Νορβηγική Θάλασσα πριν υποχωρήσουν ανατολικά, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία. Τα αεριωθούμενα αεροπλάνα παρατηρήθηκαν έξω από το Finnmark, στο μακρινό βόρειο τμήμα της Νορβηγίας, αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ στον επίσημο εναέριο χώρο της Νορβηγίας.

Ο Stine Barclay Gaasland, διευθυντής επικοινωνίας στη νορβηγική Πολεμική Αεροπορία, είπε ότι δύο F35 είναι πάντα σε ετοιμότητα, σε αυτό που ονομάζεται Συναγερμός Γρήγορης Αντίδρασης για το ΝΑΤΟ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments