Αθλητισμός

UEFA: Αποτροπή κληρώσεων για Ουκρανία και Λευκορωσία

UEFA: Αποτροπή κληρώσεων για Ουκρανία και Λευκορωσία

Πηγή Φωτογραφίας: UEFA

UEFA: Αποτροπή κληρώσεων μεταξύ των χωρών Λευκορωσίας και Ουκρανίας, σε οποιαδήποτε διοργάνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο μέλλον αποφάσισε η UEFA

Αποτροπή κληρώσεων μεταξύ των χωρών Λευκορωσίας και Ουκρανίας, σε οποιαδήποτε διοργάνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο μέλλον αποφάσισε η UEFA, όπου εξέδωσε και ανακοίνωση για αυτή τη διαφοροποίηση.

Μία κίνηση έρχεται ως συνέπειας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, για την οποία η Λευκορωσία θεωρείται περιοχή-κλειδί. Είχε ήδη αποτραπεί η κλήρωση μεταξύ ομάδων από τη Ρωσία και την Ουκρανία, πολύ πριν ξεκινήσει η σύγκρουση στις αρχές του έτους.

Τον Μάρτιο, η UEFA είχε ανακοινώσει ότι οι σύλλογοι της Λευκορωσίας και η εθνική ομάδα θα πρέπει να παίξουν όλους τους εντός έδρας αγώνες τους στις διοργανώσεις της UEFA σε ουδέτερους χώρους χωρίς να επιτρέπονται θεατές.

«Η σημερινή περαιτέρω απόφαση λαμβάνεται για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων της UEFA καθώς η ασφάλεια και η ασφάλεια των ομάδων, των αξιωματούχων και άλλων συμμετεχόντων ενδέχεται να μην είναι πλήρως εγγυημένη λόγω της ύπαρξης στρατιωτικής σύγκρουσης», δήλωσε η UEFA.

«Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα παραμείνει σε ετοιμότητα για να συγκαλέσει περαιτέρω συνεδριάσεις για να επανεκτιμήσει τη νομική και πραγματική κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις, όπως απαιτείται».

Η UEFA ενέκρινε επίσης ειδικούς κανόνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών (6-31 Ιουλίου) στην Αγγλία που επιτρέπει στις ομάδες να εγγράφουν απεριόριστες αντικαταστάτριες σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας, αλλά μόνο πριν από τον πρώτο αγώνα. Η αλλαγή κανόνα επιτρέπει στις ομάδες να αντικαθιστούν παίκτες που έχουν θετικό τεστ για Covid-19, αλλά μόλις αντικατασταθεί μία παίκτρια, δεν μπορεί να γίνει δεκτή ξανά στη λίστα.

Απέκλεισε τη Ρωσία από όλες τις διοργανώσεις – Τι σημαίνει

Το αποκλεισμό της Ρωσίας από όλες τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν ανακοίνωσε η  UEFA. Με επίσημη ανακοίνωση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, έγινε γνωστό πως όπως και φέτος έτσι και του χρόνου, οι ομάδες της Ρωσίας δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η UEFA ανακοίνωσε μια σειρά από κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία, δίνοντας έτσι συνέχεια στην υπόθεση. Όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-23, τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες. Αυτό σημαίνει, σε πρώτη φάση, ότι η πρωταθλήτρια Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη πηγαίνει απευθείας στους ομίλους του Champions League!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments