Διεθνή

Σανγκάη: Αίρονται οι περιορισμοί του κορωνοϊού τον Ιούνιο

Σανγκάη: Αίρονται οι περιορισμοί του κορωνοϊού τον Ιούνιο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σανγκάη: Το lockdown στη Σανγκάη αναμένεται να λάβει τέλος σύντομα, μιας και οι δείκτες του κορωνοϊού έχουν πέσει σε σημαντικό βαθμό

Το lockdown στη Σανγκάη αναμένεται να λάβει τέλος σύντομα, μιας και οι δείκτες του κορωνοϊού έχουν πέσει σε σημαντικό βαθμό και οι κυβερνόντες του μεγαλύτερου νησιού του κόσμου, μιας και ήδη έχουν αρθεί ορισμένες απαγορεύσεις.

Στόχος των αρχών της πόλης είναι να τερματίσουν ουσιαστικά το lockdown στη μητρόπολη από την Τετάρτη. Από την περασμένη εβδομάδα, ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού και περισσότερες επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν, αν και πολλοί κάτοικοι παραμένουν περιορισμένοι στα συγκροτήματα στα οποία κατοικούν και η πλειονότητα των καταστημάτων μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες μόνο μέσω υπηρεσιών διανομής.

Αξιωματούχοι της Σανγκάης συνέχισαν να παροτρύνουν τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση. «Φοράτε μάσκες σε δημόσιους χώρους, μη συνωστίζεστε και τηρείτε τις κοινωνικές αποστάσεις», δήλωσε ο Τζάο Νταντάν, αναπληρωτής επικεφαλής της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας στη Σανγκάη, σε συνέντευξη Τύπου.

Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία

Οι μαθητές στη δευτεροβάθμια μπορούν να επιστρέψουν στα δια ζώσης μαθήματα από τις 6 Ιουνίου, ύστερα από αναφορές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα επιτραπεί να ξανανοίξουν, αν και σταδιακά, από την 1η Ιουνίου.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται πολίτες να διασκεδάζουν στους δρόμους σε κεντρική περιοχή της πόλης χθες βράδυ, καταναλώνοντας αλκοόλ και χορεύοντας, με την αστυνομία να τους διακόπτει και να τους ζητά να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Σε άλλο βίντεο εμφανίζεται μια ομάδα ανθρώπων να τραγουδά στο δρόμο, με τη συνοδεία μουσικής, ένα γνωστό τραγούδι του 1985 “Το αύριο θα είναι καλύτερο”. Η αστυνομία έφθασε στο σημείο, επέτρεψε ωστόσο στους παρευρισκόμενους να τελειώσουν το τραγούδι τους πριν τους ζητήσουν να αποχωρήσουν, με την στάση τους να επικροτείται από χρήστες του διαδικτύου.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν 362 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες συγκριτικά με 444 μία ημέρα νωρίτερα. Στο Πεκίνο, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες μειώθηκαν σε 24 από 29 μία ημέρα νωρίτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments