Πολιτική

Σβίγκου: «Με τιμά η εμπιστοσύνη Τσίπρα, θέλω να κριθώ αυστηρά»

Σβίγκου: «Με τιμά η εμπιστοσύνη Τσίπρα, θέλω να κριθώ αυστηρά»
Σβίγκου: Σε συνέντευξη της, μίλησε για την νέα θέση στην οποία εξελέγη ως Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ράνια Σβίγγου αναφέρθηκε στην εκλογή της στη θέση της Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η ίδια τόνισε ότι την τιμά ιδιαίτερα, τόσο η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλ. Τσίπρας με την πρότασή του, όσο και η εμπιστοσύνη που έδειξαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με την εκλογή της.

«Σίγουρα θέλω να κριθώ αυστηρά», είπε, συμπληρώνοντας ότι «θα εργαστούμε όλοι μαζί για να υλοποιήσουμε τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Το μήνυμα της κάλπης της 15ης Μαΐου, μας έδωσε πολύ μεγάλη χαρά και αυτοπεποίθηση, ταυτόχρονα όμως ανέδειξε ακόμα περισσότερο την αναγκαιότητα, αυτό το πρώτο βήμα που κάναμε, της αντιστοίχισης της οργανωτικής μας δύναμης με την εκλογική μας και πολιτική απήχηση, να συνοδευτεί και από το επόμενο βήμα, αυτό της γείωσης στους κοινωνικούς χώρους, που είναι το μεγάλο στοίχημα. Δηλαδή πώς τα 172 χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλώς ενεργά στην κομματική καθημερινότητα, στις δραστηριότητες του κόμματος, αλλά θα συμμετάσχουν ενεργά στα συνδικάτα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους εργασιακούς χώρους, πώς θα ισχυροποιηθεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ».

Οι εκλογές θα έπρεπε να είχαν γίνει χτες

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ρόλο των γυναικών, είπε ότι «είμαστε το πρώτο κόμμα το οποίο καταστατικά εφάρμοσε την ισάριθμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών. Εμείς δεν παρατηρούμε απλώς την πραγματικότητα. Μέσα από την εφαρμογή της ισάριθμης εκπροσώπησης, ερχόμαστε στην πράξη να δηλώσουμε ότι οι γυναίκες, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, ίση εκπροσώπηση. Κι αυτό είναι και μήνυμα το οποίο θέλαμε να δώσουμε με την συγκεκριμένη πρόβλεψη του Καταστατικού μας, η οποία πέρασε ομόφωνα από τα μέλη του κόμματος».

Σχετικά με το αίτημα για εκλογές ανέφερε ότι : “Οι εκλογές θα έπρεπε να είχαν γίνει χτες, γιατί αυτό δεν αποτελεί ανάγκη για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά για την ίδια την κοινωνία. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο, δεν μπορούν να βγάλουν όχι τον μήνα, δεν μπορούν να βγάλουν ούτε το πρώτο δεκαήμερο από την στιγμή που παίρνουν τον μισθό τους, όσοι έχουν μισθό».

Για τα βήματα που έχουν γίνει

Αναφερόμενη στα βήματα που έχουν ήδη γίνει, για την προετοιμασία του κόμματος, ανέφερε καταρχάς ότι «έχουμε ως εργαλείο και όπλο μια ομόφωνα ψηφισμένα πολιτική απόφαση στο τελευταίο μας συνέδριο, έχουμε απολύτως κοστολογημένες και τεκμηριωμένες προτάσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες»

Στην ερώτηση για το αν θεωρεί ότι η οικονομία θα κρίνει και το αποτέλεσμα των εκλογών, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. «Προφανώς και δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στην οικονομία και στα ζητήματα της ακρίβειας. Από το φθινόπωρο έχουμε καταθέσει απολύτως κοστολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, όμως έχουμε ένα συνολικό πολιτικό πρόγραμμα το οποίο αφορά και τη δημοκρατία, τους θεσμούς, την εξωτερική πολιτική, τον ρόλο της χώρας σε ένα διεθνές περιβάλλον το οποίο συνεχώς εξελίσσεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments