Πολιτική

Υπουργείο Άμυνας: Κλιμακώνεται η ένταση με την Άγκυρα

Υπουργείο Άμυνας: Κλιμακώνεται η ένταση με την Άγκυρα
Υπουργείο Άμυνας: Κύκλοι του Πενταγώνου κάνουν λόγο για μία κλιμάκωση της έντασης με την Άγκυρα.

Κύκλοι στο Υπουργείο Άμυνας προειδοποιούν για ένα θερμό καλοκαίρι με την Άγκυρα. «Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση, απ’ όπου και αν προέρχονται» τονίζουν πηγές του ΥΕΘΑ, σε συνομιλία τους με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Οι προειδοποιήσεις αυτές του υπουργείου Άμυνας έρχονται τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει καθημερινά την ένταση στο Αιγαίο, με εμπρηστική ρητορική και καθημερινές προκλήσεις στο Αρχιπέλαγος.

Ποια τα σενάρια

Τα σενάρια που εξετάζει η στρατιωτική ηγεσία είναι πολλά και περιλαμβάνουν ένα ευρύ πλέγμα προκλήσεων, τόσο στα χερσαία σύνορα στον Έβρο, όσο και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι πράξεις του τουρκικού καθεστώτος το 2020 επιβεβαιώνουν απολύτως πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαθέτει πολλαπλούς τρόπους για να προκαλέσει αποσταθεροποίηση σε μια χώρα, αλλά και στην Ευρώπη ευρύτερα.

Ήδη, οι προθέσεις της Τουρκίας διαφαίνονται, μιας και τσεκάρουν τα αντανακλαστικά μας, μετρούν τους χρόνους αντίδρασής μας και αναζητούν «παράθυρο» ευκαιρίας για δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο.

Οι προκλητικές ενέργειες της γείτονος θα ενταθούν το επόμενο διάστημα,

Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι προκλητικές ενέργειες της γείτονος θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, με τον Ταγίπ Ερντογάν να δείχνει πως αναζητά μια νίκη που θα τον ισχυροποιήσει στα μάτια του λαού του, λίγο πριν τις εκλογές, ενώ παράλληλα θα οδηγήσει Αθήνα και Άγκυρα σε παράλογες διαπραγματεύσεις.

Η χώρα μας από την πλευρά της, σαφέστατα δεν ακολουθεί την τουρκική ηγεσία στον οχετό μίσους, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει πως αφήνει αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση. Πλέον, κάθε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας γνωστοποιείται αμέσως στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ, με την κυβέρνηση να έχει ήδη προειδοποιήσει και για τον κίνδυνο προβοκάτσιας από πλευράς Τουρκίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments