Ελλάδα

Candida auris: Επτά ασθενείς νοσηλεύονται στο “Αττικόν” με τον επικίνδυνο μήκυτα

Candida auris: Επτά ασθενείς νοσηλεύονται στο “Αττικόν” με τον επικίνδυνο μήκυτα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Candida auris: Σε... συναγερμό βρίσκεται το νοσοκομείο "Αττικόν", καθώς επτά ασθενείς προσβλήθηκαν από το ενδονοσοκομειακό πολυανθεκτικό μικρόβιο Candida auris

Σε… συναγερμό βρίσκεται το νοσοκομείο “Αττικόν”, καθώς επτά ασθενείς προσβλήθηκαν από το ενδονοσοκομειακό πολυανθεκτικό μικρόβιο Candida auris, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε καταγγελία.

«Το Αττικό Νοσοκομείο είναι γεμάτο με το μύκητα Candida auris. Νοσηλεύονται 7 περιστατικά που έχουν προσβληθεί από το μύκητα εντός του νοσοκομείου εκ των οποίων 3 περιστατικά στη παθολογική κλινική και 4 περιστατικά στις ΜΕΘ», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην καταγγελία τους.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, ο μύκητας δεν είναι καινούργιος στο Αττικό. Θερίζει από πέρυσι.

«Πέρυσι τα περιστατικά με τον μύκητα είχαν φθάσει πάνω από 30 και νοσηλευόνταν σε μια κλινική. Στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ασθενείς. Η διασπορά του μύκητα είναι συνεχής. Και πως να μην είναι με τέτοιο χάος που επικρατεί στις εφημερίες, ράντζα, με μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Δύο νοσηλευτές σε κάθε κλινική ασφυκτικά γεμάτες με κρεβάτια και ράντζα», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Τι είναι η Candida auris

Η Candida auris αποτελεί μύκητα που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη σε σοβαρά πάσχοντες, όπως είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ με μακρά συνήθως νοσηλεία και οι οποίοι κατά κανόνα φέρουν ξένα σώματα (π.χ. καθετήρες).

Ο συγκεκριμένος μύκητας επιμολύνει τις επιφάνειες στο χώρο του νοσοκομείου και οι ασθενείς μπορεί να αποτελέσουν φορείς του παθογόνου κατόπιν αποικισμού του γαστρεντερικού συστήματός τους.

Κατά συνέπεια, για την πρόληψη των λοιμώξεων από Candida auris, όπως και για την πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων εν τω συνόλω, η υγιεινή των χεριών από τα μέλη του προσωπικού, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών και η εφαρμογή ορθών πρακτικών στη διαχείριση των ασθενών είναι πρωταρχικής σημασίας.

Επισημαίνεται ότι, η μετάδοση του εν λόγω παθογόνου δεν αποτελεί πρόβλημα δημόσιας υγείας στην κοινότητα (εξω-νοσοκομειακό περιβάλλον).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments