Διεθνή

Σουηδία: Απειλεί με παραίτηση η πρωθυπουργός

Σουηδία: Απειλεί με παραίτηση η πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η απειλή έρχεται ενώ η χώρα έχει δρομολογήσει από τον περασμένο μήνα τις διαδικασίες ένταξής της μαζί με την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ

Με παραίτηση απειλεί η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, εάν περάσει η πρόταση μομφής σε βάρος υπουργού της κυβέρνησής της.

Οι Μετριοπαθείς, οι Φιλελεύθεροι και οι Χριστιανοδημοκράτες ανακοίνωσαν νωρίτερα την Πέμπτη ότι θα στηρίξουν την πρόταση μομφής που κατέθεσε το λαϊκιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, Μόργκαν Γιόχανσον.

Η ενέργεια αυτή οδήγησε την Άντερσον, να απειλήσει με παραίτηση από το αξίωμά της, εάν η αντιπολίτευση καταψηφίσει τον υπουργό Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Η Μαγκνταλένα Άντερσον είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι «ασφαλώς» και θα παραιτηθεί, όπως και όλη η κυβέρνησή της, εάν καταψηφιστεί ο Γιόχανσον.  «Τότε θα υπάρξει κυβερνητική κρίση και αυτό δεν το χρειάζεται η Σουηδία», πρόσθεσε.

Οι Σουηδοί Δημοκράτες κατηγορούν τον Γιόχανσον για αναποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η χώρα δρομολογεί τις διαδικασίες ένταξής της στο ΝΑΤΟ, κάτι που ζήτησε -μαζί με τη Φινλανδία- τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια τους λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments