Ελλάδα

Δίκη Λιγνάδη: Νέα ένταση και μία σύλληψη

Δίκη Λιγνάδη: Νέα ένταση και μία σύλληψη
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Ιουνίου

Σε κλίμα έντασης συνεχίζει η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ κατά τη σημερινή συνεδρίαση έγινε και μία σύλληψη, όταν μέλος του ακροατηρίου άρχισε να βιντεοσκοπεί μέσα στη δικαστική αίθουσα με το κινητό τηλέφωνο του.

Στα της διαδικασίας, συνεχίστηκε η κατάθεση του Νίκου Σ., ο οποίος έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για παραγεγραμμένη πράξη βιασμού,  με τον μάρτυρα να δέχεται ερωτήσεις από την υπεράσπιση με τους δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας να καταγγέλλουν παρελκυστικές ερωτήσεις.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο μάρτυρας και έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικό.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει κάποιες εξ αυτών, με τους τόνους να ανεβαίνουν στη δικαστική αίθουσα και στο τέλος να ζητά να μην συνεχίσει να απαντά στις ερωτήσεις της υπεράσπισης. Με αφορμή μάλιστα το μονόλογο που φέρεται να είχε ζητήσει από τον μάρτυρα ο κατηγορούμενος, η υπεράσπιση έκανε λόγο για «συμπτώσεις» στις καταγγελίες και άλλων προσώπων, υπονοώντας πως όλα οφείλονται στις προσωπικές διαφορές, με τον κατηγορούμενο..

Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση ότι και ο ΒΚ υποστηρίζει να απαγγείλει το ίδιο μονόλογο;

Μάρτυρας: Ήθελε να ήμαστε όλοι Τομ, να υπάρχει μια ταύτιση των θυμάτων με τον ήρωα. Δεν θα απολογηθούμε για το μοτίβο του βιαστή μας.

Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση;

Μάρτυρας: Ξέρετε πόσοι Τομ υπάρχουν εκεί έξω αυτή τη στιγμή;

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments