Οικονομία Άποψη

Τσακίρης: “Η πολιτική συνοχή είναι ο βασικός πυλώνας της ολοκλήρωσης”

Τσακίρης: “Η πολιτική συνοχή είναι ο βασικός πυλώνας της ολοκλήρωσης”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τσακίρης: Η πολιτική συνοχής είναι ο βασικός πυλώνας της πολιτικής ολοκλήρωσης, όπως ανέφερε ο Έλληνας υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Η πολιτική συνοχής είναι ο βασικός πυλώνας της πολιτικής ολοκλήρωσης, όπως ανέφερε ο Έλληνας υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (Συνοχή) στο Λουξεμβούργο.

«Είναι μία σημαντική συνάντηση για τη συνοχή των υπουργών της ΕΕ. Η πολιτική συνοχή είναι ο βασικός πυλώνας της πολιτικής ολοκλήρωσης και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα στις τελευταίες κρίσεις ότι αποτελεί μαζί και με τις υπόλοιπες πολιτικές ένα σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης, προκειμένου η ΕΕ συνολικά να ξεπεράσει αυτόν τον μεγάλο χρόνο που περνάμε σε αυτές τις κρίσεις», σημείωσε ο κ. Τσακίρης.

«Ειδικά αυτή η συνάντηση, στην οποία θα τεθεί και το θέμα του πώς αντιμετωπίζεται η κρίση και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, νομίζω θα οδηγήσει σε συμπεράσματα, τα οποία θα δώσουν περισσότερη ευελιξία στην πολιτική συνοχής έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και τις επερχόμενες κρίσεις που έρχονται».

Οι κοινοτικοί πόροι και το ΕΣΠΑ έχουν συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της παρεχόμενης ρευστότητας

“Το ΕΣΠΑ στήριξε τα τελευταία χρόνια, την ελληνική οικονομία με πόρους άνω των 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ συνεχίζει καθημερινά να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, τη γεωργία, την απασχόληση”, επεσήμανε σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης στο 14ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι το νέο ΕΣΠΑ έρχεται να βοηθήσει τη χώρα μας να αλλάξει σελίδα στην ενεργειακή της επάρκεια και πως Οι κοινοτικοί πόροι έχουν συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της παρεχόμενης ρευστότητας. tsakiris-768x512-1

Ο υφυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του τα εξής:

  • Οι κοινοτικοί πόροι και το ΕΣΠΑ έχουν συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της παρεχόμενης ρευστότητας, στην ενίσχυση των δαπανών αλλά και των δημοσίων εσόδων μέσω των αυξημένων εισροών λόγω της ταχείας υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
  • Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το ΕΣΠΑ στήριξε όλους τους πολίτες. Καταφέραμε οι πόροι του ΕΣΠΑ 2014-2020 να αξιοποιηθούν σε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων υγειονομικής και κοινωνικοοικονομικής στόχευσης.
  • Με τη στήριξη των κοινοτικών πόρων και την επιμονή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θέτουμε τη χώρα μας ενεργειακά αυτόνομη. Με δυο εμβληματικά έργα, τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, αλλά και την έναρξη των εργασιών του σταθμού νότια της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments