Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κώστας Γκιουλέκας
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Με την
Σοφία Χύτου

Κώστας Γκιουλέκας στο pagenews.gr: Η Ελλάδα θέλει διάλογο με όλα τα κράτη όχι όμως με καθεστώς απειλών

Κώστας Γκιουλέκας στο pagenews.gr: Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Γκιουλέκας μίλησε για μια σειρά θεμάτων όπως για την τουρκική προκλητικότητα, τη στάση της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα επεισόδια στο ΑΠΘ και άλλα θέματα.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Γκιουλέκας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την τουρκική προκλητικότητα, τη στάση της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα επεισόδια στο ΑΠΘ και άλλα θέματα.

Κώστας Γκιουλέκας στο pagenews.gr: Για την Τουρκική προκλητικότητα

“Έχουμε μια κορύφωση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, μια κορύφωση η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες και η οποία εντάθηκε ιδίως μετά το πρόσφατο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα τόσο χυδαίων επιθέσεων εναντίον της χώρας μας αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό δείχνει δύο πράγματα, πρώτον ότι η Τουρκία θα συνεχίσει και μάλιστα βαδίζοντας προς το 2023 που έχει και τις εκλογές να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν αλλά είναι και τα 100 χρόνια από τη συμπλήρωση της Τουρκικής Δημοκρατίας, η Τουρκία δείχνει ότι θα συνεχίσει αυτό το δρόμο της έντασης και των προκλήσεων γιατί έχοντας να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό του ο Ερντογάν μια βαθιά κρίση στην οικονομία που φέρνει σε απελπισία τον Τούρκο πολίτη, αυτό που εύκολα μπορεί να κάνει είναι να πετάει εθνικιστικές κορώνες προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συσπειρώνει το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται. Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι η Τουρκία με αυτό τον τρόπο θέλει να στείλει και ένα άλλο μήνυμα ότι ο νεοθωμανικός αναθεωρητισμός τον οποίο μας έχει συνηθίσει να προτάσσει προς τα έξω και αυτός θα είναι το δόγμα που θα κινείται από εδώ και μπρος και με το οποίο αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία και της Κυπριακής Δημοκρατίας…” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κώστας Γκιουλέκας.

Κώστας Γκιουλέκας στο pagenews.gr: Για τη στάση του πρωθυπουργού και της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

“Η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται με βάση τη ρητορική την οποία δέχεται από την Τουρκία ούτε περιμένει σε κάθε περίπτωση το τι θα δηλώσει από την άλλη πλευρά η Άγκυρα. Η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει προσδιορίζοντας τη δική της πορεία που είναι μια πορεία αυτόνομη, συνεπής, διαρκής και συνεχής έχει προσδιορίσει ότι σε αυτή την πορεία θέλει καλές σχέσεις και διάλογο με όλα τα κράτη ασφαλώς και με την Τουρκία όχι όμως υπό το καθεστώς των απειλών και όλων αυτών των προκλήσεων..” υπογράμμισε ο κ. Γκιουλέκας.

Κώστας Γκιουλέκας στο pagenews.gr: Για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

“Ξεκάθαρα θα έλεγα ότι πρέπει να εκτονωθεί όλη αυτή η κατάσταση αυτό όμως πρέπει να το θέλουνε όλες οι πλευρές. Κάποιοι δείχνουν ότι εννοούν πως θέλουν τα πανεπιστήμια κέντρα ανομίας, με άλλα λόγια επιζητούν την παλιά μορφή που ίσχυε με το άσυλο, όχι άσυλο ιδεών όπως πρέπει να είναι το πανεπιστήμιο στο χώρο δηλαδή της παραγωγής της γνώσης και της διακίνησης των ιδεών αλλά άσυλο παρανόμων…” ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας.