Ελλάδα

Φωτιά σε Βούλα – Βάρη: Ξεκίνησε ο απολογισμός – Αρκετές χιλιάδες τα καμένα στρέμματα

Φωτιά σε Βούλα – Βάρη: Ξεκίνησε ο απολογισμός – Αρκετές χιλιάδες τα καμένα στρέμματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά σε Βούλα - Βάρη: Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες [4/6] το μεσημέρι στη Γλυφάδα, η οποία πέρασε από Βούλα και Βάρη βρίσκεται σε πλήρη ύφεση

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες [4/6] το μεσημέρι στη Γλυφάδα, η οποία πέρασε από Βούλα και Βάρη βρίσκεται σε πλήρη ύφεση, ενώ υπάρχουν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχών αναζωπυρώσεις.

Δεν πέρασε ένα 24ωρο και ήδη ξεκίνησε η πρώτη καταγραφή των καταστροφών που άφησε πίσω του η πύρινη λαίλαπα και με τον πρώτο απολογισμό, προκύπτει ότι έχουν καεί περίπου 6.000 στρέμματα δασικής γης. Εκτός των άλλων έχουν υπάρξει και καταστροφές σε ορισμένα σπίτια, ενώ έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε δύο κτίρια, χωρίς όμως η καταστροφή να είναι ολοκληρωτική.

Υπάρχουν, ωστόσο, αναφορές περίπου 20 κατοίκων για μικρές ζημιές στην περιουσία τους από τη φωτιά (ζημιές σε πέργκολες, τοίχους κλπ).

Όσον αφορά στην επιχειρησιακή ανταπόκριση της Πυροσβεστικής, στελέχη του Σώματος αναφέρουν ότι οι χρόνοι απόκρισης των δυνάμεων ήταν απολύτως ικανοποιητικοί. Δύο ήταν οι λόγοι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που το πύρινο μέτωπο πήρε έκταση και μάλιστα απείλησε σπίτια και προκάλεσε καταστροφές.

Ο πρώτος αφορά στον δυνατό άνεμο που έπνεε στην περιοχή. Οι ριπές του ανέμου έφτασαν κάποια στιγμή τα 8 μποφόρ. Ο δεύτερος λόγος αφορά στο ανάγλυφο της περιοχής, καθώς η φωτιά μπήκε σε δύσβατες χαράδρες, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ελεγχθεί από τις χερσαίες δυνάμεις.

Η Πυροσβεστική ακόμα δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα για τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς. Εξετάζεται σοβαρά η αναφορά του Δημάρχου, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνει βίντεο που γυρίστηκε λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Όσον αφορά στις καταγγελίες που κάνουν λόγο για δράση εμπρηστών, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο σοβαρό στοιχείο που να δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments