Διεθνή

Μπαχτσελί: “Η Ελλάδα είναι το πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων”

Μπαχτσελί: “Η Ελλάδα είναι το πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπαχτσελί: Οι τούρκικες προκλήσεις κατά της Ελλάδος δεν λένε να σταματήσουν, καθώς μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέλαβε δράση ο κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Οι τούρκικες προκλήσεις κατά της Ελλάδος δεν λένε να σταματήσουν, καθώς μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέλαβε δράση ο κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος σε ένα παραλήρημα χαρακτήρισε τη χώρα μας ως «πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων» και την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ψέριμο ως «προβοκάτσια».

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ισχυρίστηκε πως η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ψέριμο αποτελεί «ξεκάθαρη πρόκληση» αλλά και «προβοκάτσια που που φέρνει μπροστά μας κάθε πιθανότητα». Επιπλέον είπε πως τα μηνύματα που έστειλε στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ «είναι δείγμα πως κάθε ημέρα εκτείνεται το μέτωπο της εχθρότητας εναντίον μας».

Παράλληλα, έφτασε να χαρακτηρίσει την Ελλάδα πιόνι Ιμπεριαλιστικών δυνάμεων:

«Οι περισσότερες χώρες που νομίζουμε πως είναι σύμμαχοι μας έχον άμεση σχέση με την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση, είναι αγκαλιασμένοι μεταξύ τους. Τον αγώνα ύπαρξης που δίνει η Τουρκία προσπαθούν να τον εμποδίσουν με τις τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και με την Ελλάδα που είναι το πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

Ερντογάν: Επίθεση σε Κιλιτσντάρογλου – “Υποστηρίζεις τους Έλληνες και τους συμμάχους τους”

Τα “βέλη” του προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πέταξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου τον κατηγόρησε ανοιχτά ότι  δεν υποστηρίζει την Τουρκία στην πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά του Έλληνες και τους συμμάχους της.

Σε ομιλία που πραγματοποίησε σε συνέδριο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στα περίχωρα της Άγκυρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στον άμεσο αντίπαλο του, ο οποίος είναι επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, λέγοντάς του ότι δεν υποστηρίζει την τουρκική πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. recep-tayip-erdogan-1

«Υποστηρίζεις τους Έλληνες και τους συμμάχους τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στον αντίπαλό του. Ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου πριν από λίγες μέρες είχε ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να σκληρύνει τη στάση του στο Αιγαίο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά. Εμείς θα σε στηρίξουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments