Οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Ο ρόλος και οι μεγάλες επενδύσεις που ενισχύουν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας

Ταμείο Ανάκαμψης: Ο ρόλος και οι μεγάλες επενδύσεις που ενισχύουν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ταμείο Ανάκαμψης: Το επόμενο βήμα στο μέτωπο του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης είναι η ενσωμάτωση της νέας πρωτοβουλίας της Κομισιόν και τη στήριξη από την ενεργειακή κρίση REPowerEU.

Πάνω από 3 δις. είναι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον στην πλατφόρμα υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τα δάνεια των 12,7 δισ. του Σχεδίου Ανάκαμψης. Το επόμενο βήμα στο μέτωπο του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης είναι η ενσωμάτωση της νέας πρωτοβουλίας της Κομισιόν και τη στήριξη από την ενεργειακή κρίση REPowerEU.

Τα αιτήματα που φτάνουν στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ είναι πολλά και ανάμεσά τους πέρα από την ενίσχυση των μεγάλων ενεργειακών υποδομών που έχουν σχέση με την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και τη μετάβαση περιλαμβάνονται και τα πακέτα παρεμβάσεων τύπου εξοικονομώ, φωτοβολταϊκών κλπ.

Ταμείο Ανάκαμψης: Έργα ύψους 605 εκατομμύρια κατατέθηκαν στη δράση για το clawback

Σε 604.849.335,12 ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων που κατατέθηκαν στη δράση: «Μεταρρυθμίσεις του Συστήματος Clawback & Συμψηφισμός του με Ερευνητικές & Επενδυτικές Δαπάνες», από τις δικαιούχους φαρμακευτικές εταιρείες. Η αιτούμενη επιχορήγηση ανέρχεται σε 292.294.707,01 ευρώ.

Ταμείο Ανάκαμψης: Πάνω από 10 δις. υπερβαίνουν τα έργα που έχουν ενταχθεί

Πάνω από 10 δις. υπερβαίνουν τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη ακόμη 57 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 δισ. ευρώ, εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης. Τα έργα «μοιράζονται» στους τέσσερις πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ειδικότερα, 4 έργα, ύψους 50,75 εκατ. ευρώ, αφορούν στην «Πράσινη Μετάβαση», 6 έργα, προϋπολογισμού 227,35 εκατ. ευρώ, στην «Ψηφιακή μετάβαση», 15 έργα, ύψους 490,18 εκατ. ευρώ, σε «Απασχόληση – Δεξιότητες – Κοινωνική Συνοχή» και 32 έργα, προϋπολογισμού 927,68 εκατ. ευρώ, σε «Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμό της οικονομίας».

Σε πρώτο πλάνο φράγματα και έργα ύδρευσης εκατοντάδων εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε projects που σχετίζονται με την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό φραγμάτων, αρδευτικών δικτύων, δεξαμενών και άλλων αντίστοιχων επενδύσεων. Στο κυβερνητικό σχέδιο εκτός από μεγάλα έργα (οδικά κ.α) υπάρχουν και τα έργα που αφορούν το περιβάλλον και ιδιαίτερα και το νερό.

Χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης στα αγροτικά προϊόντα

Με 181.521.000 ευρώ – ποσό αυξημένο από το αρχικό που είχε προβλεφθεί των 179.681.250 ευρώ – χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας  «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων» της Δράσης «Οικονομικός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα», η πρόσκληση του οποίου δημοσιεύτηκε στην διαύγεια. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει από 16 Μαΐου 2022 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δείτε το infographic του pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments