Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γρηγόρης Θεοδωράκης
Πρώην ΓΓ Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Με την
Σοφία Χύτου

Γρηγόρης Θεοδωράκης στο pagenews.gr: Δημόσια Διοίκηση, Δημόσιος τομέας και νέες αλλαγές

Γρηγόρης Θεοδωράκης στο pagenews.gr: Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης Πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μίλησε για μια σειρά θεμάτων όπως για τη Δημόσια Διοίκηση, το Δημόσιο τομέα, τις νέες αλλαγές καθώς και για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και άλλα θέματα.

Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης Πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου για μια σειρά θεμάτων όπως για τη Δημόσια Διοίκηση, το Δημόσιο τομέα, τις νέες αλλαγές καθώς και για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και άλλα θέματα.

Γρηγόρης Θεοδωράκης στο pagenews.gr: Για τη Δημόσια Διοίκηση

“Η κουβέντα για το Δημόσιο Τομέα κρατάει πολλά χρόνια και είναι γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα. Για εμένα βέβαια οι προτάσεις υπάρχουν έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο, εγώ θα συνοψίσω τα πιο σημαντικά. Θεωρώ ότι είναι πολύ κρίσιμο το θέμα των αρμοδιοτήτων και των διαδικασιών, πρέπει να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων, μια περαιτέρω αποκέντρωση και απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο για το Δημόσιο Τομέα και κυρίως για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Όλα αυτά βέβαια πρέπει να συνοδευθούν από την ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ψηφιοποίηση όμως από μόνη της δεν αρκεί αν δεν συνοδευθεί από μια απλοποίηση διαδικασιών τότε πολύ απλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε μια νέου τύπου ψηφιακή γραφειοκρατία. Το βασικό είναι αρμοδιότητες και διαδικασίες. Το δεύτερο είναι το ανθρώπινο δυναμικό και εδώ νομίζω χρειάζεται να εμπεδωθεί απόλυτα η αξιοκρατία σε κάθε διαδικασία πρόσληψης, εξέλιξης και κινητικότητας του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο και δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση μας έχει γυρίσει λίγο πίσω σε αυτόν τον τομέα. Ενώ είχαν γίνει σημαντικά βήματα νομίζω ότι τελευταία έχουμε επαναφορά κάποιων πελατειακών και κομματικών πρακτικών όσον αφορά τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα…” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

Γρηγόρης Θεοδωράκης στο pagenews.gr: Για το Δημόσιο και όσα έχουν προαναγγελθεί

“Άκουσα αυτά που είπε ο κ. Βορίδης, προφανώς το προσοντολόγιο και το κλαδολόγιο του δημοσίου τομέα απαιτεί χρειάζεται εκσυγχρονισμό. Είναι γεγονός ότι έχουμε ένα κατακερματισμό από κλάδους, οι οποίοι πολλές φορές είναι και ομοειδής και επίσης είναι γεγονός ότι υπάρχουν νέα προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια τα οποία αυτή τη στιγμή δεν αποτυπώνονται, δεν αντιστοιχούν με τους υπάρχοντες κλάδους και το υπάρχων προσοντολόγιο δημοσίων υπαλλήλων. Άρα προφανώς ναι απαιτείται εκσυγχρονισμός του προσοντολογίου και του κλαδολογίου δεν μπορώ βέβαια γιατί αυτό που άκουσα είναι μια γενική περιγραφή αν δεν δω συγκεκριμένα ένα σχέδιο νόμου δεν μπορώ να πω αν η πρωτοβουλία της κυβέρνησης κινείται σε σωστή κατεύθυνση η όχι, απαιτείται όμως εκσυγχρονισμός θέλω όμως και μια προσοχή στο θέμα της κατάργησης των κλάδων…” υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.