Διεθνή

Ρωσία: 200.000 απαγωγές παιδιών

Ρωσία: 200.000 απαγωγές παιδιών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ρωσία: Έως και 200.000 Ουκρανόπουλα έχουν απαχθεί ως σήμερα από τον στρατό της Ρωσίας, από την έναρξη των πολεμικών εχθροπραξιών στις 24 Φεβρουαρίου

Έως και 200.000 Ουκρανόπουλα έχουν απαχθεί ως σήμερα από τον στρατό της Ρωσίας, από την έναρξη των πολεμικών εχθροπραξιών στις 24 Φεβρουαρίου. Η τακτική αυτή του ρωσικού στρατού είναι πολλαπλά προβληματική.

Το Κρεμλίνο διέταξε τα στρατεύματα να πάρουν παιδιά από ορφανοτροφεία στην Ουκρανία, ακόμη και μέσα από τα σπίτια τους, και να τα μεταφέρουν πέρα ​​από τα σύνορα στη Ρωσία. Η πολιτική αυτή είναι μια εγκληματική πολιτική απέλασης. Το Κρεμλίνο απελαύνει με τη χρήση βίας τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά. Πρόκειται για ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου, που έχει διαπράξει μέχρι σήμερα η Ρωσία, δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για παιδιά που απάγονται από τους γονείς ή/και για ορφανά που τα απάγουν οι Ρώσοι στρατιώτες από τα ορφανοτροφεία.

Ο απώτερος σκοπός αυτής της εγκληματικής πολιτικής δεν συνίσταται απλά για την Ρωσία στο να «κλέψει» ανθρώπους, αλλά να κάνει, σταδιακά, όσους απελαύνονται να λησμονήσουν την Ουκρανία και να μην επιθυμούν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη στο μέλλον.

Από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η απαγωγή παιδιών έτυχε ειδικής νομικής μεταχείρισης και νομιμοποιήθηκε με νόμο που προωθήθηκε από το Κρεμλίνο. Έτσι, τα παιδιά που απήχθησαν απειλούνται με μια μορφή «παράνομης υιοθεσίας» στο έδαφος της Ρωσίας. Οι Ρώσοι κατακτητές συνεχίζουν, λοιπόν, να παραβιάζουν τους κανόνες του δημοσίου διεθνούς δικαίου και να καταφεύγουν σε απαράδεκτες ενέργειες.

Ακόμη πιο ειδικά, Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε λοιπόν διάταγμα που νομιμοποίησε την απαγωγή παιδιών από το έδαφος της Ουκρανίας, αλλά η κίνηση παραβιάζει τη Σύμβαση της Γενεύης του 1949 σχετικά με την προστασία των αμάχων σε καιρό πολέμου. Σύμφωνα με τις συνθήκες της Σύμβασης της Γενεύης, τα κράτη κατοχής δεν επιτρέπεται να αλλάξουν το καθεστώς ιθαγένειας των παιδιών.

Βέβαια, οι σχέσεις του Πούτιν με το δίκαιο και τον κανόνα εν γένει δεν ήταν ποτέ ειδυλλιακές. Πλέον, όμως, ο εκβαρβαρισμός του δικαίου και των θεσμών γυρίζει σελίδα και κινείται σε ακόμη υψηλότερες σφαίρες. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments