Πολιτική

Βαθαίνει το ρήγμα ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ

Βαθαίνει το ρήγμα ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr ότι ο πόλεμος λέξεων και ανακοινώσεων μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την Novartis και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν είναι ακόμη πιο οξύς, με τον εκπρόσωπο τύπου της Κουμουνδούρου να υποστηρίζει ότι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης αρνείται να πάρει σαφή θέση και ότι πουλάει τρέλα

Η πρόσφατη πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ο πόλεμος λέξεων και ανακοινώσεων μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την Novartis και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν είναι ακόμη πιο οξύς, με τον εκπρόσωπο τύπου της Κουμουνδούρου να υποστηρίζει ότι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης αρνείται να πάρει σαφή θέση και ότι πουλάει τρέλα (!).  Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεθεί πια σε τροχιά πολεμικής αναμέτρησης.

Ακριβέστερα, το ΠΑΣΟΚ κι ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν προ πολλού μπει σε τροχιά πολεμικής αναμέτρησης, η οποία θα σφραγίσει τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές και θα επηρεαστεί αποφασιστικά από το αποτέλεσμά τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για μετωπική αναμέτρηση με αντικείμενο την πολιτική επικράτηση στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε σαν μια μορφή κομματικού φραγμού στην αναπτυσσόμενη ροπή  του ΠΑΣΟΚ να διαδραματίσει έναν περισσότερο ενεργό ρόλο στα πολιτικά πράγματα και τις πολιτικές εξελίξεις, ολοκληρώνοντας την επανεμφάνισή του και την οργανική ενσωμάτωσή του στο κομματικό και πολιτικό σύστημα.

Στις επόμενες εθνικές εκλογές δεν κρίνεται μόνον η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία φαίνεται να επιτυγχάνει τον στόχο της. Το εκλογικό σώμα καλείται να ανακηρύξει τον νικητή της σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο ανταγωνιστικών μεταξύ τους στρατηγικών. Το εκλογικό αποτέλεσμα πρόκειται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση των νέων ισορροπιών στον ευρύτερο κεντροαριστερό άξονα, δηλαδή ποια κομματική έκφραση θα καταφέρει να επιβάλει την πολιτική κυριαρχία της.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια σημαντική απώλεια πολιτικών δυνάμεων, μοιραία θα δρομολογηθούν εξελίξεις στους κόλπους του, με απροσδιόριστες συνέπειες. Αυτό θα αποτελέσει μια πολιτική δικαίωση της στρατηγικής που έχει χαράξει το ΠΑΣΟΚ.

Απεναντίας, αν αυξήσει τις δυνάμεις του σε τέτοιο βαθμό που να αποκτά εκ νέου την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κρίση στρατηγικής θα αντιμετωπίσει το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ.

Έως τώρα, όμως, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να κερδίζει τις εντυπώσεις και πολύτιμα μέτρα στο πολιτικό έδαφος της ευρύτερης αριστεράς. Η ανανέωση του προγραμματικού του λόγου, η εκλογή νέου πολιτικού αρχηγού και το ομολογουμένως επιτυχημένο Συνέδριό του έπαιξαν σημαντικό ρόλο σ’ αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments