Πολιτική

Δένδιας: H Ελλάδα και πάλι στην πλευρά του Δικαίου

Δένδιας: H Ελλάδα και πάλι στην πλευρά του Δικαίου
Δένδιας: Μήνυμα για την επέτειο απόβασης στη Νορμανδία ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών

Μήνυμα για την επέτειο απόβασης στη Νορμανδία ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Νορμανδία DDay78: Η αρχή του τέλους του ναζιστικού αναθεωρητισμού και της τυραννίας στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή και ελληνικών δυνάμεων», ανέφερε. «H Ελλάδα και πάλι στην πλευρά του Δικαίου, ανταποκρινόμενη στα κελεύσματα της Ιστορίας», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Δείτε την ανάρτηση

Πηγές υπουργείου Εξωτερικών για Αλβανία: Υπέρ της ανανέωσης για μια πενταετία του Συμφώνου Φιλίας

Θετικά απάντησε η αλβανική πλευρά στην πρόταση ανανέωσης για μια πενταετία του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας. Το εν λόγω Σύμφωνο είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών το 1996 και είχε αρχική διάρκεια, από την ημέρα έναρξης εφαρμογής του, 20 ετών, η οποία έληξε το 2018. Στη συνέχεια ανανεώθηκε για μία πενταετία, μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ενόψει της λήξης της ανανέωσης αυτής, αμφότερες πλευρές συμφώνησαν για την ανανέωση τους για ακόμα μία πενταετία. Η εν λόγω εξέλιξη εντάσσεται στο σταθερά βελτιούμενο κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που υποδηλώθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στα Τίρανα τον Οκτώβριο του 2020, καθώς και την πρόσφατη συνάντηση του με τον Αλβανό Πρωθυπουργό κ. Ράμα στα Τίρανα πριν από λίγες ημέρες.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments