Ελλάδα

Ζαχαράκη: “Δυναμική η εξέλιξη και η ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού”

Ζαχαράκη: “Δυναμική η εξέλιξη και η ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ζαχαράκη: Τις εξαιρετικά ενθαρρυντικά προοπτικές ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού φέτος, παρουσίασε η υφυπουργός Τουρισμού από το Ερεβάν

Τις εξαιρετικά ενθαρρυντικά προοπτικές ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού φέτος, παρουσίασε η υφυπουργός Τουρισμού, Ζοφία Ζαχαράκη, από το Ερεβάν της Αρμενίας, στο πλαίσιο της 67ης συνεδρίασης της Επιτροπής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), της οποίας την προεδρία ασκεί η χώρα μας.

“Υπογράμμισα στους εταίρους μας την εντυπωσιακή ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού το 2021 και την ακόμα δυναμικότερη εξέλιξή του για το 2022. Ανταλλάξαμε σκέψεις και ιδέες για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες και κοινές προκλήσεις στα θέματα απασχόλησης, εκπαίδευσης, βιωσιμότητας, αλλά και συνεργειών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι μεγάλες προκλήσεις του τουρισμού

Η κ. Ζαχαράκη, η οποία επισκέφθηκε το Ερεβάν στις 2 και 3 Ιουνίου, προήδρευσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ειδικές αναφορές έγιναν στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός διεθνώς και ιδιαίτερα στη γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής να γίνει στην Βουλγαρία.

Στη συνεδρίαση μετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ, Zurab Pololikashvili και η διευθύντρια της επιτροπής Ευρώπης κα Alessandra Priante, οι οποίοι, από την πλευρά τους, προέβησαν σε έναν σύντομο απολογισμό των ροών του παγκόσμιου τουρισμού για την περασμένη χρονιά, ενώ προλόγησαν τις επικείμενες δράσεις του ΠΟΤ για το 2022.

Παράλληλα, η υφυπουργός Τουρισμού μετείχε και στην ειδική συνεδρίαση που αφορούσε στην Αγροτική και Περιφερειακή Τουριστική Ανάπτυξη, τονίζοντας τις στοχευμένες δράσεις του υπουργείου Τουρισμού και της ελληνικής κυβέρνησης, συνολικά, στο πεδίο αυτό.

Η υφυπουργός Τουρισμού συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του κρατικού φορέα προσέλκυσης επενδύσεων “Enterprise Armenia”, καθώς και με μεγάλους tour operators της χώρας που οργανώνουν τουριστικά πακέτα για πολλούς προορισμούς της Ελλάδας. Όπως επισημάνθηκε, το ενδιαφέρον των Αρμενίων για τη χώρα μας και φέτος είναι έντονο και, μάλιστα, ενδέχεται να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 67ης Επιτροπής Ευρώπης του ΠΟΤ, η κα Ζαχαράκη επισκέφθηκε επίσης το Αρμενο-Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού, το μνημείο Αρμενικής Γενοκτονίας στο Ερεβάν όπου απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των 1,5 εκατ. θυμάτων, καθώς και το μουσείο που είναι αφιερωμένο στους Αρμένιους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την περίοδο της αρμενικής γενοκτονίας. Επιπροσθέτως, συναντήθηκε με την εκπρόσωπο της ελληνικής ομογένειας στην Αρμενία και πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Κοινοτήτων Αρμενίας, Μαρία Λαζάρεβα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε και διμερείς επαφές με χώρες μέλη της Επιτροπής. Στην αποστολή συμμετείχε η Γιόλα Διονυσοπούλου, γενική διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής και ο Γιώργος Κακούτης, προϊστάμενος τμήματος του υπουργείου Τουρισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments