Ελλάδα

Πέθανε η Μαρίνα Πετροπούλου

Πέθανε η Μαρίνα Πετροπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: mononews.gr

Μαρίνα Πετροπούλου: Την τελευταία του πνοή άφησε η συγγραφέας που είχε γράψει πολλά δημοφιλή μυθιστορήματα.

Η Μαρίνα Πετροπούλου έφυγε από την ζωή.  Η συγγραφέας και επιχειρηματίας Μαρίνα Πετροπούλου τις τελευταίες δύο δεκαετίες είχε εκδώσει πολλά μυθιστορήματα ενώ παράλληλα ασχολούνται επαγγελματικά με το εμπόριο.

Η Μαρίνα Πετροπούλου καταγόταν από τη Σπάρτη. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και ήρθε στην Αθήνα στα 17 της χρόνια. Σπούδασε σχέδιο και διακοσμητική στη σχολή Βακαλό και ασχολήθηκε με την κεραμική και τη ζωγραφική σε ιδιωτικά εργαστήρια. Παράλληλα, καταπιάστηκε με το εμπόριο και συγκεκριμένα με υφάσματα και είδη για το σπίτι και σκάφη αναψυχής ενώ ήταν και δημιουργός της γνωστής αλυσίδας ρούχων πολυτελείας για παιδιά Frattina.

Το έργο της

Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Σαν γλυκό του κουταλιού» κυκλοφόρησε 2004 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Σε αυτό βασίστηκε μάλιστα η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε το 2005 στον ΑΝΤ1 με πρωταγωνιστές τους Ναταλία Δραγούμη, Μαρί Κωνσταντάτου, Κατερίνα Λέχουν, Γιώργο Χριστοδούλου, Άρη Λεμπεσόπουλο, Τάνια Τσανακλίδου κ.α Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφόρησαν επίσης τα βιβλία της «Λεκές από κόκκινο κρασί» (2005), «Ένα πρωινό» (2006), «Το ταγκό της Δανάης» (2007), “Χωρίς κραγιόν” (2008), “Η τελευταία λέξη” (2009),”Στους πέντε ανέμους” (2010), «Η άκρη της κλώστης» (2010), «Άδειες Κυριακές» (2011). «Για όλα υπάρχει λόγος» (2012), «Το πέπλο» (2013), «Τα μπλε φεγγάρια» (2013), «Έτσι είναι η ζωή» (2014), «Συναντήσεις» (2015), «Μέτα την βροχή» (2016) και «Σελήνη» (2018). Το τελευταίο της βιβλίο ήταν το «Στον Καθρέπτη», κυκλοφόρησε το 2021 από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Η Μαρίνα Πετροπούλου ήταν παντρεμένη με τον κατασκευαστή Θαλή Πετρόπουλο με τον οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments