Διεθνή

Ρωσία: Στρατιωτικές ασκήσεις στη Βαλτική

Ρωσία: Στρατιωτικές ασκήσεις στη Βαλτική

Πηγή Φωτογραφίας: foreignbrief

Εξήντα πλοία και 40 αεροπλάνα συμμετέχουν στις ασκήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται και στην ξηρά σε εκπαιδευτικά κέντρα στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ - Από την Κυριακή, το ΝΑΤΟ διεξάγει μεγάλες ετήσιες ναυτικές ασκήσεις στη Βαλτική με την ονομασία «Baltops 22»

Δεκάδες ρωσικά πλοία συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα σήμερα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων γύρω από αυτή τη στρατηγική περιοχή, όπου το ΝΑΤΟ διεξάγει επίσης στρατιωτικές ασκήσεις.

«Στο πλαίσιο αυτής της άσκησης, οι τακτικές ναυτικές ομάδες του Στόλου της Βαλτικής εγκατέλειψαν τις βάσεις τους και αναπτύχθηκαν σε ορισμένες ζώνες», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Εξήντα πλοία και 40 αεροπλάνα συμμετέχουν στις ασκήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται και στην ξηρά σε εκπαιδευτικά κέντρα στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ. Περίπου 20 ρωσικά πλοία έχουν ήδη συμμετάσχει σε μία άσκηση σε αυτή τη ζώνη την Τρίτη.

Από την Κυριακή, το ΝΑΤΟ διεξάγει μεγάλες ετήσιες ναυτικές ασκήσεις στη Βαλτική με την ονομασία «Baltops 22», οι οποίες θα πρέπει να διαρκέσουν έως τις 17 Ιουνίου. Αυτή η εντατική στρατιωτική δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο ισχυρών εντάσεων μεταξύ της Μόσχας και των δυτικών χωρών από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η Βαλτική Θάλασσα ως στρατηγική ζώνη ήρθε στο προσκήνιο τον περασμένο μήνα, όταν η Σουηδία και η Φινλανδία, μέχρι τότε ουδέτερες, υπέβαλαν επίσημα αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, το οποίο η Μόσχα θεωρεί εχθρικό προς τα συμφέροντά της.

Η είσοδος αυτών των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, η οποία μέχρι στιγμής μπλοκάρεται από την Τουρκία, θα μετέτρεπε τη Βαλτική Θάλασσα σε λίμνη του ΝΑΤΟ, καθώς άλλες χώρες που έχουν πρόσβαση σε αυτή τη θάλασσα, εκτός από τη Ρωσία, είναι ήδη μέρος του Βορειοατλαντικού μπλοκ, αναφέρει το πρακτορείο Beta.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments