Πολιτική

Είμαστε πράγματι ουραγοί στα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών;

Είμαστε πράγματι ουραγοί στα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Όλο και πιο συχνά ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει τον ισχυρισμό, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν ενισχύει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια που έχει εκδηλωθεί λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου τη Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας

Όλο και πιο συχνά ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει τον ισχυρισμό, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν ενισχύει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια που έχει εκδηλωθεί λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου τη Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι είμαστε τελευταίοι στη λήψη μέτρων ικανών να στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αν και η ίδια η πραγματικότητα αποτυπώνει διαφορετικά μεγέθη.

Συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα προπορεύεται σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα με βάση συγκεκριμένα δεδομένα που κατέγραψε το Ινστιτούτο Bruegel, δεξαμενή σκέψης και οικονομικών ερευνών, πορίσματα του οποίου επικαλείται και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, το συνολικό ύψος της οικονομικής βοήθειας που έχει προϋπολογίσει και διαθέσει η ελληνική Κυβέρνηση για τη θωράκιση των πολιτών από την ενεργειακή κρίση ισούται με το 3,7% του Α.Ε.Π. της χώρας. Το εν λόγω ποσοστό αποτελεί επίδοση, η οποία κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη ανάμεσα στα 25 ευρωπαϊκά κράτη που εξέτασε στη συγκεκριμένη μελέτη του το Bruegel. 

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική Κυβέρνηση ξεπερνούν συγκριτικά το ύψος της βοήθειας που έχουν αφιερώσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πολύ ισχυρότερες οικονομίες. 

Είναι χαρακτηριστικό προς τούτο ότι η Γερμανία δαπάνησε σε μέτρα κατά της ενεργειακής ακρίβειας το 1,2% του Α.Ε.Π. της, η Γαλλία το 1,4%, η Ιταλία το 2,1% και η Ισπανία, την οποία έχει αναγάγει περίπου σε υπόδειγμα στήριξης ο ΣΥΡΙΖΑ, το 1,7% του Α.Ε.Π. της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments