Πολιτική

Σολτς: «Πολιτική συμφωνία» με Μητσοτάκη για «κυκλική» βοήθεια στην Ουκρανία

Σολτς: «Πολιτική συμφωνία» με Μητσοτάκη για «κυκλική» βοήθεια στην Ουκρανία
Διήμερη επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη και Δυτικά Βαλκάνια πραγματοποιεί από αύριο ο Γερμανός καγκελάριος

Τα δυτικά Βαλκάνια επισκέπτεται από αύριο Παρασκευή, ο Καγκελάριος της Γερμανίας με σταθμό και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα πάρει μέρος στη διάσκεψη χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, τονίζει την «πολιτική συμφωνία» με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία με τη διαδικασία της «κυκλικής ανταλλαγής» οπλικών συστημάτων.

Μιλώντας στην Ένωση Ξένου Τύπου (VAP) στο Βερολίνο την Τετάρτη, ο καγκελάριος σημείωσε ότι η Γερμανία σε συνεργασία «με πολλούς άλλους εταίρους έχει αποφασίσει την κυκλική ανταλλαγή, με την προμήθεια αρμάτων μάχης από ρωσικά και σοβιετικά αποθέματα που είναι διαθέσιμα σε αυτές τις χώρες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως, και πυρομαχικά άμεσα διαθέσιμα, και εμείς βοηθάμε αυτές τις χώρες με όπλα τελευταίας γενιάς, με μία χρονοκαθυστέρηση, γιατί δεν υλοποιούνται όλα τόσο γρήγορα».

Ο Σολτς διευκρίνισε επ΄αυτού: «Μία συγκεκριμένη συμφωνία κλείσαμε ήδη με την Τσεχία, είμαστε σε εντατικές συνομιλίες. Μία πολιτική συμφωνία έκλεισα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, θα ακολουθήσουν σχετικές συνομιλίες», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι «οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία κάνουν ακριβώς το ίδιο, όπως εμείς».

Σημειώνεται ότι η «πολιτική συμφωνία» που έκλεισαν οι Όλαφ Σολτς και Κυριάκος Μητσοτάκης αφορά την παράδοση στην Ουκρανία τεθωρακισμένων σοβιετικής κατασκευής που έχει η Ελλάδα, τα οποία θα αντικατασταθούν με τα γερμανικά Marder. Οι λεπτομέρειες της «πολιτικής Συμφωνίας» καθορίζονται στις διαβουλεύσεις μεταξύ των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Γερμανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments