Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Δανάη Μπεζαντάκου
CEO - Νavigator Shipping Consultants & Concept - founder - YES Forum

Με την
Σοφία Χύτου

Δανάη Μπεζαντάκου στο pagenews.gr: Ένα από τα μεγάλα κέντρα της ναυτιλίας είναι η Ελλάδα

Δανάη Μπεζαντάκου στο pagenews.gr: Η Δανάη Μπεζαντάκου CEO - Νavigator Shipping Consultants & Concept - founder - YES Forum αναφέρθηκε στη ναυτιλία, τα Ποσειδώνια 2022, το Yes Forum αλλά και στους νέους και την ναυτιλία.

Η Δανάη Μπεζαντάκου CEO – Νavigator Shipping Consultants & Concept – founder – YES Forum μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου  όπου αναφέρθηκε στη ναυτιλία, τα Ποσειδώνια 2022, το Yes Forum αλλά και στους νέους και την ναυτιλία.

Δανάη Μπεζαντάκου στο pagenews.gr: Ένα από τα μεγάλα κέντρα της ναυτιλίας είναι η Ελλάδα

“Μετά από 4 χρόνια όντως τα Ποσειδώνια είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση που διοργανώνεται ουσιαστικά μετά την πανδημία, οπότε άνοιξε την αυλαία της και με τον πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με πολύ σημαντικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και πολλών Οργανισμών υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου και είναι πολύ μεγάλη χαρά γιατί συναντάμε πολύ κόσμο μετά από πάρα πολύ καιρό. Είναι κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για να νιώσουμε ξανά χαρούμενοι. Η ναυτιλία μας δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα. Ήταν ο μόνος κλάδος που δεν σταμάτησε και είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γιατί η Ελλάδα μας είναι νούμερο 1 δύναμη παγκοσμίως εκπροσωπώντας το 21% του παγκοσμίου εμπορίου και το 58% του Ευρωπαϊκού εμπορίου. Έχουμε 5.527 πλοία με 3.000 ναυτιλιακές πλοιοκτήτριες εταιρείες, εταιρείες διαχείρισης πλοίων αλλά και εταιρείες με υπηρεσίες σε μια ακτίνα 40 χιλιομέτρων στο Νομό Αττικής, εννοείται και στον Πειραιά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το μοιραζόμαστε με εκπροσώπους από όλο τον κόσμο, βλέπουμε πολλούς εκπροσώπους από την τεχνολογία και πολλούς εκπροσώπους εταιρειών από άλλες χώρες που έχουν καταλάβει πια και βλέπουν ότι ένα από τα μεγάλα κέντρα της ναυτιλίας είναι η Ελλάδα” ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Μπεζαντάκου.

“Άλλες 4 χώρες, το top5 είναι Ασιατικές. Είμαστε η μόνη μη Ασιατική χώρα, άρα μια χώρα που εκπροσωπεί το 0,15 του παγκοσμίου πληθυσμού διαχειρίζεται το 20% του παγκοσμίου εμπορίου, όταν το 90% του παγκοσμίου εμπορίου γίνεται με πλοία. Αυτά είναι κάποια νούμερα τα οποία δεν γνωρίζουν πολλοί Έλληνες, η ναυτιλία μας κάνει περήφανους εκατοντάδες χρόνια και είναι σημαντικό που αυτό μπορούμε να το μοιραστούμε μέσα από τα Ποσειδώνια, η οποία είναι η μόνη διοργάνωση που μπορεί να συγκριθεί με τους Ολυμπιακούς αγώνες. Έχει λίγες λιγότερες χώρες από τους Ολυμπιακούς αγώνες” σημείωσε η κ. Μπεζαντάκου.