Διεθνή

Ουκρανία: Κάνει αγώνα δρόμου για τη διάσωση τριών ξένων πολιτών που καταδικάστηκαν στο Ντονμπάς

Ουκρανία: Κάνει αγώνα δρόμου για τη διάσωση τριών ξένων πολιτών που καταδικάστηκαν στο Ντονμπάς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Η Ουκρανία πράττει ότι είναι δυνατόν για τη διάσωση των τριών ξένων πολιτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τις αρχές του Ντονμπάς για λογαριασμό της Ρωσίας

Η Ουκρανία πράττει ότι είναι δυνατόν για τη διάσωση των τριών ξένων πολιτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τις αρχές του Ντονμπάς για λογαριασμό της Ρωσίας. Οι τρεις αιχμαλωτίστηκαν πολεμώντας για την Ουκρανία, όπως δήλωσε ένας Ουκρανός βουλευτής που είναι μέλος στην κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας.

Μετά την αιχμαλωσία τους, δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός καταδικάστηκαν για “ μισθοφορικές ενέργειες” την Πέμπτη, από ένα δικαστήριο στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, οι ηγέτες της οποίας, υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

“Τόσο το υπουργείο Άμυνας, αλλά και η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών, η οποία διαχειρίζεται ζητήματα που σχετίζονται με την ανταλλαγή αιχμαλώτων, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι αυτοί οι ξένοι πολίτες θα διασωθούν,” δήλωσε ο βουλευτής Φεντίρ Βενισλάβσκι στην κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας. Ωστόσο, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ρωσία λέει ότι κατέρριψε τρία ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τρία ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη. Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε δύο αεροσκάφη MIG-29 στην περιοχή του Μικολάιφ και ένα μαχητικό Su-25 στην περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την πλευρά της Ουκρανίας.

Σχέδιο για την εξαγωγή σιτηρών στη Βόρεια Αμερική από την κατεχόμενη Ζαπορίζια

Οι αρχές, στην περιοχή Ζαπορίζια που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός, δημιουργούν «πονηρά σχέδια» για να παρακάμψουν τις κυρώσεις της Δύσης και να πουλήσουν σιτηρά στη Βόρεια Αμερική και άλλες περιοχές του κόσμου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό RIA Novosti.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για κλοπή σιτηρών από τα εδάφη που έχει καταλάβει μετά την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή στη γειτονική της χώρα τον Φεβρουάριο. Ο πόλεμος απειλεί να προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις τροφίμων διεθνώς, καθώς η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν περίπου το 29% των παγκόσμιων εξαγωγών σιτηρών. 17-sitari

Ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος της τοπικής διοίκησης στη Ζαπορίζια, φέρεται να δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι σιτηρά πωλούνται επίσης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. «Φοβούνται τις κυρώσεις, ωστόσο αγοράζουν μετά χαράς τα σιτηρά μας – φυσικά, μέσω ενδιάμεσων και πονηρών σχεδίων», είπε ο Ρογκόφ, σύμφωνα με αποσπάσματα δηλώσεων που μεταδίδει το RIA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments