Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός στο χημικό εργοστάσιο Αζότ – Φωτιά μετά από διαρροή πετρελαίου

Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός στο χημικό εργοστάσιο Αζότ – Φωτιά μετά από διαρροή πετρελαίου

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Μέσα στο χημικό εργοστάσιο του Αζότ έχουν καταφύγει εκατοντάδες πολίτες

Ρωσικός βομβαρδισμός στο χημικό εργοστάσιο Αζότ στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, πάνω στη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία.

Ο βομβαρδισμός προκάλεσε ισχυρή πυρκαγιά μετά τη διαρροή τόνων πετρελαίου, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης του Λουγκάνσκ Σέρχι Γκαϊντάι.

Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση, ο Γκαϊντάι δεν είπε εάν η φωτιά στο εργοστάσιο, όπου βρήκαν καταφύγιο εκατοντάδες πολίτες, έσβησε. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές..

Δήλωσε ότι οι μάχες είναι αδιάκοπες στο Σεβεροντονέτσκ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Λουγκάνσκ, που έχει γίνει το επίκεντρο της ρωσικής προώθησης στην ανατολική Ουκρανία.

«Δυστυχώς, το πυροβολικό του εχθρού απλώς διαλύει, όροφο προς όροφο, κτίρια που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια», είπε ο Γκαϊντάι.

Η πόλη βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Σεβέρσκι Ντονέτς, του οποίου η πτώση της στάθμης των υδάτων καθιστά τις ουκρανικές άμυνες περαιτέρω κατά μήκος του μετώπου, πιο ευάλωτες σε επιθέσεις από ρωσικές δυνάμεις που έχουν κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να περάσουν, είπε ο Γκαϊντάι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments