Διεθνή

“Καρφιά” Ζελένσκι κατά Σολτς: Ας αποφασίσει ή με τη Ρωσία ή με την Ουκρανία

“Καρφιά” Ζελένσκι κατά Σολτς: Ας αποφασίσει ή με τη Ρωσία ή με την Ουκρανία
Ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε εμμέσως το ταξίδι του Γερμανού καγκελάριου στην Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να δείξει περισσότερη υποστήριξη στο Κίεβο, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι ανησυχεί υπερβολικά για τις επιπτώσεις από τη Ρωσία.

Ο Όλαφ Σολτς έχει επικριθεί επανειλημμένα ότι δεν κράτησε αρκετά ισχυρή στάση εναντίον της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι χρειάζεται «βεβαιότητα» από τον Σολτς ότι η Γερμανία υποστηρίζει την Ουκρανία.

«Αυτός και η κυβέρνησή του πρέπει να αποφασίσουν: δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της Ουκρανίας και των σχέσεων με τη Ρωσία», είπε.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από εικασίες ότι ο Γερμανός καγκελάριος θα μπορούσε να κάνει το πρώτο του ταξίδι στο Κίεβο από την έναρξη του πολέμου την Πέμπτη.

Στο Κίεβο, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ η Γερμανία, και πιο συγκεκριμένα η γερμανική κυβέρνηση κατηγορείται για πολιτική τραμπάλας, με τον Ουκρανό πρόεδρος να επισημαίνει τη διαφορά από τη στάση του γερμανικού λαού, την οποία επαίνεσε λέγοντας πως έχει ήδη κάνει την επιλογή του.

Χαρακτήρισε, λάθος όπως είπε την προσέγγιση του Γερμανού καγκελάριου το να αναζητεί να πάρει θέση ανάλογα με το που΄πονάει λιγότερο, στις σχέσεις με τη Ρωσία ή την Ουκρανία, λέγοντας μάλιστα ότι απαιτείται περισσότερη σκληρότητα απέναντι στη Ρωσία, ακόμα κι αν βλάψει τη γερμανική οικονομία.

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη Σολτς, επιβεβαιώνοντάς την εμμέσως, αναμένοντας από τον Γερμανό καγκελάριο να προσφέρει περισσότερη υποστήριξη για την άμυνα, αλλά και για το καθεστώς υποψήφιας προ ένταξη χώρας στην ΕΕ, καθώς και αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments