Πολιτική

Διπλωματικές πηγές: “Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και τεκμηριωμένα”

Διπλωματικές πηγές: “Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και τεκμηριωμένα”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Διπλωματικές πηγές: Άμεση ήταν η απάντηση από τις ελληνικές διπλωματικές πηγές της Ελλάδος, στην επίθεση που έκανε ξανά στη χώρα μας και τον Νίκο Δένδια

Άμεση ήταν η απάντηση από τις ελληνικές διπλωματικές πηγές της Ελλάδος, στην επίθεση που έκανε ξανά στη χώρα μας και τον Νίκο Δένδια από τον υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας  Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αναφέρουν: «Η Ελλάδα έχει απορρίψει με νομικά επιχειρήματα βασισμένα στο διεθνές δίκαιο όλες τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις. Δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων. Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και τεκμηριωμένα».

Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα κλαίγεται και δημαγωγεί”

Ακόμα μία ρητορική κατά της Κύπρου πραγματοποίησε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ομιλία του σε μη κυβερνητικές οργανώσεις στη κατεχόμενη Λάπηθο, όπου μετά το Κραν Μοντανά, για λύση δύο κρατών, οι τουρκικές Αρχές ζητούν κυριαρχική ισότητα και όχι πολιτική ισότητα.

Πιο συγκεκριμένα είπε πως «θα αξιολογήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις μαζί με τη διαπραγματευτική ομάδα. Γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να ανασκευάσει και να πουλήσει τα θέματα που έφερε από παλιά ατζέντα, και προσπάθησε να θολώσει τις διαπραγματεύσεις, ως βήματα ή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

«Η στάση μας είναι ξεκάθαρη, αλλά πάντα μιλάμε, διαβουλευόμαστε και αποφασίζουμε μαζί», ανέφερε. Είπε ότι έχουν περάσει πολλές δυσκολίες αλλά βρίσκονται σε αλληλεγγύη με τους Τουρκοκύπριους, δίπλα – δίπλα. «Και η Δημοκρατία της Τουρκίας και το τουρκικό έθνος δεν άφησαν ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους. Επομένως, θα τα ξεπεράσουμε, θα τα ξεπεράσουμε όλα. Το σημαντικό είναι να χαλάσουν τα σχέδια που έχουν στηθεί στην Κύπρο», ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments