Πολιτική

ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις τους

ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις τους
Κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο κομμάτων μετά την πρόταση της αρμόδιας εισαγγελέως για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο της κυρίας Τουλουπάκη και των κ.κ. Παπαγγελόπουλου, Ντζούρα και Μανώλη, αλλά και των κκ Παππά και Καλογρίτσα

Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτήν τη φορά την πρόταση της αρμόδιας εισαγγελέως για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο της κυρίας Τουλουπάκη και των κ.κ. Παπαγγελόπουλου, Ντζούρα και Μανώλη.

Την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της Ελευθερίας Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, ζήτησε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ελένη Μετσοβίτου – Φουρλή για παρεμβάσεις στη δικαστική έρευνα του ζητήματος της Novartis.

Ακόμη, στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 θα καθίσει ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκος Παππάς, μετά την έκδοση του σχετικού αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος, καθώς επίσης και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, σχετικά το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αντίθεση, όμως, προς το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζήτησε, με ανακοίνωσή του, να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει την ανάγκη η Δικαιοσύνη «να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις που κλονίζουν την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με τη διαφάνεια και τη διάκριση των εξουσιών».

Στην ανακοίνωση του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Χώρας τονίζεται επίσης ότι «όσα έχουν γίνει γνωστά για πρώην υπουργούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και τις ενέργειές τους κατά την περίοδο της προηγούμενης Κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσουν έναυσμα για περαιτέρω θωράκιση των θεσμών».

Αυτή η διαμετρικά αντίθετη προσέγγιση έρχεται να προστεθεί στις ήδη βεβαρημένες σχέσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και να αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της αντιπαράθεσης των δύο κομματικών δυνάμεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments