Πολιτισμός

Η Ιαπωνία θα κάνει μια νέα έκθεση τέχνης το καλοκαίρι του 2023

Η Ιαπωνία θα κάνει μια νέα έκθεση τέχνης το καλοκαίρι του 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Canadian Art-Artnet News-LatamNoticias

Η Art Assembly, η οποία διοργανώνει  μεγάλες εκθέσεις τέχνης σε όλες τις χώρες της Ασίας και Ειρηνικού, θα προσθέσει μία ακόμη στο χαρτοφυλάκιό της και συγεκριμένα στην Ιαπωνία.

Η Art Assembly, η οποία διοργανώνει  μεγάλες εκθέσεις τέχνης σε όλες τις χώρες της Ασίας και Ειρηνικού, θα προσθέσει μία ακόμη στο χαρτοφυλάκιό της. Το συγκρότημα σχεδιάζει να ξεκινήσει το Tokyo Gendai στην Ιαπωνία, το οποίο θα συγκεντρώσει μεταξύ 80 και 100 διεθνείς γκαλερί τέχνης στο συνεδριακό κέντρο Pacifico Yokohama. Η νέα έκθεση θα διαρκέσει 7–9 Ιουλίου 2023, με μια ημέρα προεπισκόπησης VIP στις 6 Ιουλίου. Οι αιτήσεις των εκθετών για την έκθεση άνοιξαν σήμερα.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή η συγκεκριμένη, όπου η αγορά τέχνης σε όλη την Ασία ωριμάζει και φτάνει σε ένα νέο στάδιο, όπου διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες σε όλη την Ασία αξίζουν να έχουν τις δικές τους εκθέσεις τέχνης», δήλωσε στο ARTnews ο Magnus Renfrew, συνιδρυτής της Art Assembly.

«Υπάρχει απίστευτη δυνατότητα ανάπτυξης κοινού πέρα ​​από το σημείο που βρίσκονται οι εκθέσεις τέχνης αυτή τη στιγμή. Αυτό κάνουμε: διευρύνουμε και εμβαθύνουμε τις συλλεκτικές βάσεις και το κοινό για τη σύγχρονη τέχνη»

Η Art Assembly διοργανώνει άλλες πέντε εκθέσεις τέχνης, όπως το Taipei Dangdai, το India Art Fair στο Δελχί, το Sydney Contemporary και το επερχόμενο Art SG στη Σιγκαπούρη, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τον επόμενο Ιανουάριο μετά από αρκετές καθυστερήσεις. Εκτός από αυτές τις εκθέσεις, οι άλλες μεγάλες εκθέσεις της περιοχής περιλαμβάνουν την Art Basel Hong Kong, η οποία διεξάγεται συνήθως κάθε άνοιξη, και τη Frieze Seoul, η οποία θα φιλοξενήσει την πρώτη της έκδοση τον Σεπτέμβριο.

Το Tokyo Gendai («gendai» σημαίνει σύγχρονος στα Ιαπωνικά) θα περιλαμβάνει μια κύρια ενότητα Γκαλερί, καθώς και τρεις ειδικές ενότητες: Hana («λουλούδι») για παρουσιάσεις ανερχόμενων καλλιτεχνών ή καλλιτεχνών στα μέσα της καριέρας, Eda («παράρτημα») για παρουσιάσεις καθιερωμένους ή ιστορικά σημαντικούς Ασιάτες καλλιτέχνες και τον Tane («σπόρος») για περίπτερα που εστιάζουν στην ψηφιακή τέχνη όπως τα NFT, τα παιχνίδια και το AR και το VR.

Αν και η έκθεση έχει το Τόκιο στο όνομά της, τεχνικά θα παρουσιαστεί στη Γιοκοχάμα στο συνεδριακό κέντρο Pacifico, το οποίο απέχει περίπου 30 λεπτά με το τρένο από το κέντρο του Τόκιο και είναι μέρος της ευρύτερης περιοχής του κόλπου του Τόκιο. Ο Renfrew είπε ότι λίγοι χώροι εντός και λίγο έξω από το Τόκιο θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μια έκθεση τέχνης αυτής της κλίμακας και ότι οι τοπικοί ενδιαφερόμενοι φορείς συμφώνησαν ότι το Pacifico Yokohoma ήταν η «η σωστή επιλογή και το σωστό μέρος».

Η ομάδα Art Assembly – ο Renfrew μαζί με τους συνεργάτες του Sandy Angus και Tim Etchells – επέλεξαν την Eri Takane για να υπηρετήσει ως διευθυντής της έκθεσης. Η Takane υπήρξε ανεξάρτητος σύμβουλος τέχνης, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες, συλλέκτες και εταιρείες όπως η Google Arts & Culture Japan. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως καλλιτεχνική διευθύντρια στην γκαλερί τέχνης Sezon στο Τόκιο και εργάστηκε στο Ιαπωνικό Ίδρυμα στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments