Αθλητισμός

Euroleague: Οριστικά εκτός διοργάνωσης οι ρωσικές ομάδες – Wild card για Παρτίζαν και Βαλένθια

Euroleague: Οριστικά εκτός διοργάνωσης οι ρωσικές ομάδες – Wild card για Παρτίζαν και Βαλένθια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Euroleague: Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έφερε τις ομάδες της Ρωσίας σε δυσμενή θέση και στην επόμενη σεζόν της Euroleague δεν θα λάβουν μέρος

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έφερε τις ομάδες της Ρωσίας σε δυσμενή θέση και στην επόμενη σεζόν της Euroleague δεν θα λάβουν μέρος, όπως είχε γίνει άλλωστε και στο δεύτερο μισό της φετινής διοργάνωσης, καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός τους.

Έτσι τη θέση τους θα πάρουν η Παρτίζαν και η Βαλένθια, οι οποίες θα αγωνιστούν στην επόμενη Euroleague, μέσω των wild card, καθώς οι δύο αυτές ομάδες είχαν υποβάλει αίτηση για τη συμμετοχή τους. Euroleague:

Παράλληλα, επισημοποιήθηκε ο αποκλεισμός των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν, για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα, με ψήφους 7-4 στη σχετική ψηφοφορία των μετόχων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παρτιζάν επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από οκτώ χρόνια έχοντας μάλιστα στον πάγκο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ οι «νυχτερίδες» θα αγωνιστούν ξανά μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Έτσι οι 18 ομάδες που συνθέτουν το παζλ της νέας χρονιάς είναι:

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ Ολυμπιακός Αναντολού Εφές Ρεάλ Μαδρίτης Μπαρτσελόνα Μονακό Αρμάνι Μπάγερν Μονάχου Μακάμπι Τελ Αβίβ Φενέρμπαχτσε Ερυθρός Αστέρας Μπασκόνια Βιλερμπάν Άλμπα Βερολίνου Ζαλγκίρις Κάουνας Βίρτους Μπολόνια Παρτιζάν Βαλένθια

H Εφές έκανε το back to back στις κατακτήσεις

Η Εφές Αναντολού  διατήρησε τα σκήπτρα στην Euroleague, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 58-57 σε έναν συγκλονιστικό τελικό του Final Four του Βελιγραδίου.

Με πρωταγωνιστή τον Πλάις, η Εφές έκανε το back-to-back και κατέκτησε το τρόπαιο για 2η σερί σεζόν. Ο Γερμανός σέντερ πέτυχε 23 πόντους (21 εξ αυτών στο δεύτερο ημίχρονο) και κατέβασε 7 ριμπάουντ, με τον Μίτσιτς να έχει 23 πόντους και τον Λάρκιν να προσθέτει 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.
Ρεάλ Μαδρίτης – Εφές Αναντολού 57-58: Οι Τούρκοι κατέκτησαν το Final Four

Αυτοκτόνησε η «βασίλισσα», που ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ στο φινάλε η ομάδα του Λάσο δεν έκανε φάουλ στους Τούρκους, που απλά εξάντλησαν τον χρόνο.

Ο Ταβάρες (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ) ξεχώρισε για τους Μαδριλένους, οι οποίοι πλήρωσαν την αστοχία τους έξω από τα 6,75μ. (6/33 τρίποντα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments