Ελλάδα

Fuel Pass 2: Το σχέδιο της επιδότησης και οι δικαιούχοι

Fuel Pass 2: Το σχέδιο της επιδότησης και οι δικαιούχοι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Το νέο πακέτο παρεμβάσεων για τα καύσιμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο

Με πιθανότερη ημερομηνία την προσεχή Δευτέρα 20 Ιούνιου και με τον δημοσιονομικό “αέρα” αναμένεται να “κλειδώσει” το νέο πακέτο επιδοτήσεων τρίμηνης διάρκειας για τα καύσιμα, ή αλλιώς το ενισχυμένο Fuel Pass.

Οι επιδοτήσεις θα είναι υψηλότερες και οι δικαιούχοι δεν αποκλείεται να φθάσουν τα 3 εκατομμύρια από 2,3 εκατομμύρια  που εντάχθηκαν στο «Fuel Pass».

Το νέο πακέτο

Το νέο πακέτο παρεμβάσεων για τα καύσιμα θα ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο και θα προβλέπει:

1.  Fuel Pass 2:  Το επίδομα για τη βενζίνη θα συνεχίσει να χορηγείται τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Το ποσό της ενίσχυσης θα διαμορφωθεί πάνω από τα 30 -50 ευρώ που προβλέπει ο πρώτος κύκλος του Fuel Pass με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα ποσά θα ξεπεράσουν και τα 60 ευρώ. ‘Εμφαση θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Παράλληλα θα ανοίξει η βεντάλια των δικαιούχων με την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα επίπεδα των 45.000 ευρώ ευθυγραμμιζόμενη με εκείνο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα από 30.000 ευρώ που προβλέπει το Fuel Pass 1. Για τη χορήγηση του επιδόματος θα ακολουθηθεί το υφιστάμενο μοντέλο.

Ειδικότερα τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το νέο όριο για το οικογενειακό εισόδημα, έχουν στην κατοχή τους όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλουν γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Για την είσοδο στη πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει αρχές Ιουλίου θα χρειάζονται τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet ενώ στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

2. Συνέχιση της επιδότησης στην αντλία για το ντίζελ κίνησης και μετά τον Ιούνιο με αύξηση του ποσού της επιδότησης πάνω από τα 12 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι με το ΦΠΑ η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης φθάνει σήμερα τα 15 λεπτά το λίτρο.

3. Αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές με στόχο την συγκράτηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments