Πολιτισμός

Μουσείο της Ακρόπολης έχει γενέθλιά και γιορτάζει με μειωμένο εισιτήριο και μουσική

Μουσείο της Ακρόπολης έχει γενέθλιά και γιορτάζει με μειωμένο εισιτήριο και μουσική

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τα 13α γενέθλιά του τη Δευτέρα 20η Ιουλίου 2022

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τα 13α γενέθλιά του τη Δευτέρα 20η Ιουλίου 2022 και ανοίγει για το κοινό με μειωμένο εισιτήριο καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας του, αλλά και μουσική. Από τις 08:00 έως τις 16:00 οι επισκέπτες θα εισέρχονται με 5 ευρώ, ενώ στις 15:00 στο ισόγειο θα παίξει μουσική το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Παράλληλα, από τις 20 Ιουνίου 2022 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2023, το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την εκθεσιακή δράση «Των Αθήνηθεν άθλων. Παναθηναϊκοί αμφορείς από το Τορόντο του Καναδά στη γενέθλια γη», με δύο εξαιρετικής τέχνης αγγεία, κατασκευασμένα στην Αττική πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια.

Πρόκειται για παναθηναϊκούς αμφορείς, τα γεμάτα λάδι αγγεία που απονέμονταν ως έπαθλα σε νικητές των αγώνων της γιορτής των Μεγάλων Παναθηναίων. Στη μία όψη είναι διακοσμημένα με τη μορφή της Αθηνάς Προμάχου και στην άλλη με σκηνές σχετικές με τα αγωνίσματα για τα οποία δόθηκαν ως βραβεία. Οι αμφορείς από το Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο, τοποθετημένοι στην Αίθουσα του Παρθενώνα συνδιαλέγονται με τη ζωφόρο του μεγάλου ναού, στην οποία ο Φειδίας και οι συνεργάτες του λάξευσαν αριστουργηματικά την πομπή της γιορτής των Παναθηναίων.

Η παρουσίαση αυτή στο Μουσείο αποτελεί μία παράλληλη δράση με το Μουσείο του Οντάριο, όπου από τον Μάρτιο του 2022 εκτίθεται η Κόρη της Ακρόπολης 670

Η δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ του Μουσείου Ακρόπολης με άλλα μεγάλα μουσεία του εξωτερικού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας ανάμεσα στους λαούς. Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 7μμ, το Μουσείο θα φιλοξενήσει στο αμφιθέατρο διάλεξη του διευθυντή του Βασιλικού Μουσείου του Οντάριο, Josh Basseches, με θέμα «ROM Immortal: Transforming Museum Experiences for the 21st Century».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments