Διεθνή

Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στο Σεβεροντονέτσκ – Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν αποθήκη καυσίμων

Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στο Σεβεροντονέτσκ – Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν αποθήκη καυσίμων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε απόψε μια περιοχή κοντά στην πολιορκημένη πόλη Σεβεροντονέτσκ και ένα μεγάλο, πορτοκαλί νέφος, υψώθηκε στον αέρα

Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε απόψε μια περιοχή κοντά στην πολιορκημένη πόλη Σεβεροντονέτσκ και ένα μεγάλο, πορτοκαλί νέφος, υψώθηκε στον αέρα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της φιλορωσικής διοίκησης του Λουχάνσκ.

Ο Ραντίον Μιρόσνικ ανάρτησε στο Telegram ένα βίντεο όπου διακρίνεται πυκνός καπνός. Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην πόλη ή κοντά σε αυτήν. Στο Σεβεροντονέτσκ, που βομβαρδίζεται συνεχώς από τους Ρώσους τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκεται το εργοστάσιο χημικών Αζότ, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες άμαχοι.

Στο μεταξύ, τρεις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη καυσίμων στην πόλη Νοβομοσκόφσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι. Ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, ανέβασε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που δείχνει την αποθήκη στις φλόγες.

Το Νοβομοσκόφσκ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης Ντνίπρο, πάνω στις όχθες του ποταμού Σαμάρα, που είναι παραπόταμος του Δνείπερου.

Πάνω από 77 ανθρακωρύχοι είναι παγιδευμένοι σε ορυχείο στο Ντονέτσκ

Περίπου 77 ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο στην ανατολική Ουκρανία στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, μετά τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο που προκλήθηκε από βομβαρδισμό, μετέδωσε σήμερα Σάββατο [18/6] το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA.

«Ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από (τις ουκρανικές δυνάμεις), η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο Ζασιάντκο στο Ντονέτσκ διακόπηκε, 77 ανθρακωρύχοι παραμένουν κάτω από τη γη», μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο την εδαφική άμυνα των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών της περιφέρειας της Ουκρανίας. ukraine-donetsk

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από το Κίεβο, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία διαψεύδει τακτικά τη διεξαγωγή οποιωνδήποτε επιθέσεων στις δύο περιοχές που περιλαμβάνει το Ντονμπάς, τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπου αυτονομιστές κατέλαβαν μεγάλα τμήματα εδάφους το 2014.

Η Ρωσία αναγνώρισε τις δύο αυτές περιοχές ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες την παραμονή της εισβολής της στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments