Τεχνολογία

Microsoft: Απέσυρε οριστικά το Internet Explorer και μηχανικός έφτιαξε τάφο

Microsoft: Απέσυρε οριστικά το Internet Explorer και μηχανικός έφτιαξε τάφο

Πηγή Φωτογραφίας: Incomaz Informática- Banks.com.gr

Microsoft: Ο όμιλος σκοπεύει τώρα να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο πρόγραμμα περιήγησής του Edge

Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας η Microsoft απέσυρε σήμερα τον Internet Explorer, ένα από τα πρώτα εργαλεία αναφοράς για πλοήγηση στο διαδίκτυο στα μέσα της δεκαετίας του 1990, πριν μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό και ξεπεραστεί στη συνέχεια κυρίως από την Google.

Η χρήση του Explorer θα εξακολουθεί να είναι δυνατή, αλλά ο γίγαντας από το Redmond (Πολιτεία της Ουάσινγκτον) δεν θα κάνει πλέον ενημερώσεις ή τροποποιήσεις στο πρόγραμμα περιήγησης, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1995.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει από τις αρχές του 2021 το τέλος του Internet Explorer, που κυκλοφόρησε σε έντεκα διαδοχικές εκδόσεις, και τον Μάιο του 2021 έδωσε την ημερομηνία της 15ης Ιουνίου του 2022.

Ο όμιλος σκοπεύει τώρα να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο πρόγραμμα περιήγησής του Edge, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015 και επιτρέπει πλοήγηση «γρηγορότερη, ασφαλέστερη και πιο σύγχρονη από τον Explorer», τόνισε πέρυσι η Microsoft. Η εταιρεία έχει επίσης εξασφαλίσει ότι με το Edge οι χρήστες μπορούν να επισκέπτονται ιστοτόπους και εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για να λειτουργούν με τον Explorer.

Το έθαψε οριστικά

Για τον Γιουνγνκ Κι Γιονγκ, έναν μηχανικό λογισμικού στη Νότια Κορέα, η απόφαση της Microsoft να αποσύρει οριστικά τον Internet Explorer σηματοδότησε το τέλος μιας σχέσης αγάπης-μίσους.

Για να τιμήσει τον θάνατό του, ξόδεψε ένα μήνα και 430.000 γουόν (317 ευρώ) σχεδιάζοντας και παραγγέλνοντας μια ταφόπλακα με το λογότυπο «e» του Explorer και την γραμμένη στα αγγλικά φράση: «Ηταν ένα καλό εργαλείο για τη λήψη άλλων προγραμμάτων περιήγησης».

Μετά την προβολή του μνημείου σε ένα καφέ που διευθύνει ο αδελφός του στη πόλη Γκιονγκγού, η φωτογραφία της ταφόπλακας έγινε viral

Ο Γιουνγκ είπε ότι το μνημείο αποτυπώνει τα ανάμεικτα συναισθήματά του για το εκλιπόν λογισμικό, το οποίο είχε παίξει τόσο μεγάλο ρόλο στην επαγγελματική του ζωή.

«Ηταν μεγάλος μπελάς, αλλά θα το έλεγα σχέση αγάπης-μίσους γιατί ο ίδιος ο Explorer κάποτε κυριάρχησε σε μια εποχή», είπε στο Reuters.

Ο ίδιος δεν είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Explorer αλλά οι πελάτες του τον χρησιμοποιούσαν κατά κόρον, μιας και ήταν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα κυβερνητικά γραφεία της Νότιας Κορέας και σε πολλές τράπεζες για χρόνια.

Ο Γιουνγκ είπε ότι είχε σκοπό να κάνει τους ανθρώπους να γελάσουν με την ταφόπλακα, αλλά έμεινε έκπληκτος με το πόσο μακριά έφτασε το αστείο στο διαδίκτυο.

«Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για να ευχαριστήσω τον Explorer, τώρα μου επέτρεψε να κάνω ένα αστείο παγκόσμιας κλάσης», τόνισε.

«Λυπάμαι που έφυγε, αλλά δεν θα μου λείψει. Επομένως, η απόσυρσή του, για μένα, είναι ένας καλός θάνατος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments