Διεθνή

Βρετανία: Περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα εάν δεν αποσύρει τα στρατεύματα της από την Ουκρανία

Βρετανία: Περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα εάν δεν αποσύρει τα στρατεύματα της από την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Βρετανία: Επιπλέον κυρώσεις στη Ρωσία, εάν δεν αποσύρει άμεσα τα στρατεύματα της από την Ουκρανία, αναμένεται να επιβάλει η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανία

Επιπλέον κυρώσεις στη Ρωσία, εάν δεν αποσύρει άμεσα τα στρατεύματα της από την Ουκρανία, αναμένεται να επιβάλει η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, τονίζοντας πως θα παραμένει η στήριξη στις ουκρανικές δυνάμεις.

«Είμαστε αποφασισμένοι να παράσχουμε περισσότερα όπλα, να επιβάλουμε περισσότερες κυρώσεις και να στηρίξουμε την Ουκρανία στο να αποκλείσει τη Ρωσία από το έδαφός της», δήλωσε η Τρας στο Κοινοβούλιο.

Η ίδια δήλωσε ότι αύριο θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να συζητήσει εναλλακτικές προκειμένου να μεταφερθούν σιτηρά από την Οδησσό, λέγοντας ότι είναι θέμα εβδομάδων για να βρεθεί μια λύση. Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν συντονιστεί στην επιβολή μαζικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζει “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

«Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις, θα συνεχίσουμε να σταματάμε την εισαγωγή προϊόντων από τη Ρωσία έως ότου δούμε τη Ρωσία να αποσύρεται από την Ουκρανία», δήλωσε η Τρας. Η Βρετανία έχει στοχοθετήσει Ρώσους επιχειρηματίες, πολιτικούς, θρησκευτικούς ηγέτες αλλά και εταιρίες στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Ρωσία: Μπλόκο στη βρετανική The Telegraph

Η Ρωσία από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία έχει καταστείλει την κάλυψη των ΜΜΕ για τη σύγκρουση, την οποία αποκαλεί ειδική επιχείρηση. Ο ιστότοπος της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph έχει αποκλειστεί στη Ρωσία μετά από αίτημα του γενικού εισαγγελέα, σύμφωνα με στοιχεία της κρατικής ρυθμιστικής αρχής επικοινωνιών Roskomnadzor την Τρίτη.

Από τότε που έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η Ρωσία έχει καταστείλει την κάλυψη των ΜΜΕ για τη σύγκρουση, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης 15 ετών για δημοσιογράφους που διέδωσαν σκόπιμα «ψευδείς» ειδήσεις σχετικά με αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments