Διεθνή

Ουκρανία: Στο Ντόνετσκ οι δύο Αμερικανοί αιχμάλωτοι- Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Ουκρανία: Στο Ντόνετσκ οι δύο Αμερικανοί αιχμάλωτοι- Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Πηγή Φωτογραφίας: nbcnews

Αν και η Ρωσία δεν εκτελεί τη θανατική ποινή, στις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ισχύει

 Δύο Αμερικανοί που αιχμαλωτίστηκαν στην Ουκρανία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αυτονομιστική περιοχή Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax την Τρίτη επικαλούμενο άγνωστη πηγή.

Εάν επιβεβαιωθεί η αναφορά του Interfax, η άφιξη των Αμερικανών πολιτών Andy Huynh και Alexander Drueke στην αυτονομιστική περιοχή θα εγείρει φόβους ότι οι δύο άνδρες από την Αλαμπάμα, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες στην αυτονομιστική περιοχή.

Νωρίτερα, αυτόν τον μήνα δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός καταδικάστηκαν σε  θάνατο από αυτονομιστικό δικαστήριο του Ντονέτσκ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού συνελήφθησαν να πολεμούν με τον ουκρανικό στρατό.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως την αναφορά του Interfax για την τοποθεσία των Αμερικανών. Μια εκπρόσωπος στο Ντόνετσκ αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δύο ήταν μισθοφόροι που δεν καλύπτονται από τη Σύμβαση της Γενεύης και θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις ενέργειές τους.

Αν και η Ρωσία δεν εκτελεί τη θανατική ποινή, οι πληρεξούσιοί της στις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ το κάνουν.

Ο Huynh και ο Drueke έφτασαν στην Ουκρανία τον Απρίλιο, σύμφωνα με μέλη της οικογένειας που μίλησαν στο Reuters.

Οι δύο άνδρες είπαν σε συγγενείς στις 8 Ιουνίου ότι πήγαιναν σε αποστολή και ότι θα έμεναν εκτός επικοινωνίας. Τα μέλη της οικογένειας είπαν ότι αργότερα ανακάλυψαν ότι οι άνδρες βρίσκονταν στην περιοχή του Χάρκοβο, που συνορεύει με το Ντόνετσκ στα βόρεια.Η μητέρα του Alexander Drueke, είπε: “Ο Alex δεν πήγε με στρατιωτική ιδιότητα. Πήγε ως πολιτικός με στρατιωτική εκπαίδευση.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments