Οδηγός

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποια ΑΦΜ μπορούν να μπουν

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποια ΑΦΜ μπορούν να μπουν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, naftemporiki

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Άνοιξε η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους

Πριν από λίγη ώρα είναι στον “αέρα” η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, για   αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών για όσους ενδιαφερόμενους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανοίξει σταδιακά για όλους.

Αναλυτικά, η πλατφόρμα θα ανοίξει ως εξής:

  • 21/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2
  • 22/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4
  • 23/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6
  • 24/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8
  • 25/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0

Παρόλα αυτά  αιτήσεις θα αξιολογηθούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια ενώ επιπλέον μοριοδότηση θα λαμβάνουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και οι οικογένειες με μέλη ΑΜΕΑ. Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών θα ξεκινήσει αρχικά για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0, 1 και 2 και και στη συνέχεια θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα.

Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα επιδότησης θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή την δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη. klimatistiko

Επίσης, όσοι δικαιούνται να πάρουν την επιδότηση θα πρέπει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και για την απόσυρση των παλαιών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όσοι δεν επιλεγούν αρχικά παραμένουν επιλαχόντες ώστε σε περίπτωση αύξησης του προϋπολογισμού να συμμετάσχουν, και μίλησε για εξοικονόμηση που «ισοδυναμεί με συνολική κατανάλωση ολόκληρης πόλης 100.000 κατοίκων». Το όφελος υπολογίζεται σε έως και 40 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος και μείωση κατά 125.000 ανά έτος.

Μιλώντας για την επιδότηση για την αλλαγή των παλιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι oι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν μόνο τρία στοιχεία:

  • ΑΦΜ
  • ΑΜΚΑ
  • Αριθμό παροχής, δηλαδή τον αριθμό του μετρητή.

Δικαιούχοι, ποσά, διαδικασία

Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα επιδότησης θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή την δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

Επίσης, όσοι δικαιούνται να πάρουν την επιδότηση θα πρέπει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και για την απόσυρση των παλαιών. klimatismos

Το ποσοστό της επιδότησης που προκύπτει ανάλογα με το είδος της συσκευής και τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν μόνο στην τιμή της προς αντικατάσταση συσκευής. Τυχόν άλλες χρεώσεις από τον προμηθευτή, όπως μεταφορικά, κόστος εγκατάστασης , ή απεγκατάστασης και δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα. Οι καταναλωτές θα πρέπει να ενημερώνονται με σαφήνεια από τους εμπόρους που θα επιλέξουν να αγοράσουν τις συσκευές τους για την καθαρή τιμή, που θα επιδοτηθεί και τις υπόλοιπες χρεώσεις, αν υπάρχουν. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των έντοκων δόσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments