Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιδότηση δεκάδων λίτρων μέσω του Fuel Pass

Μητσοτάκης: Επιδότηση δεκάδων λίτρων μέσω του Fuel Pass
Μητσοτάκης: Τα μέτρα πρόκειται να εξειδικευθούν και να ανακοινωθούν σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η προαναγγελία της αύξησης των ποσών της επιδότησης καυσίμων αγορά σε συγκεκριμένη κατανάλωση.

Την επιδότηση εξήντα λίτρων καυσίμων σε μηνιαία βάση προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα capital.gr.

Τα μέτρα πρόκειται να εξειδικευθούν και να ανακοινωθούν σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η προαναγγελία της αύξησης των ποσών της επιδότησης καυσίμων αγορά σε συγκεκριμένη κατανάλωση.

Όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε σχετικά, «πράγματι, λοιπόν, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων όσον αφορά στα καύσιμα, ας το ονομάσουμε ένα “Fuel Pass 2” για τους επόμενους τρεις μήνες. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες, μιλάμε για αυξημένες επιδοτήσεις για καταναλώσεις ύψους 60 λίτρων το μήνα, σε σχέση με αυτό το οποίο είχαμε εκταμιεύσει το προηγούμενο τρίμηνο όταν θέσαμε σε εφαρμογή το “Fuel Pass 1″».

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 11 το πρωί από το υπουργικό συμβούλιο ενώ θα ακολουθήσει μετά τις 3 η εξειδίκευση από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της ίδιας πάντα συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας και η επακόλουθη διεθνής κρίση ενέργειας δεν επηρεάζουν σε καθοριστικό βαθμό την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι Έλληνες «είμαστε καλυμμένοι και για το χειρότερο δυνατό σενάριο που δεν είναι άλλο από την πλήρη διακοπή παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία», όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με τις προειδοποιήσεις, στις οποίες έχουν προβεί ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απέναντι στους πολίτες τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments