Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Επιβεβαιώθηκε επισήμως και το τρίτο κρούσμα της νόσου στη χώρα μας

Σε τρία ανέρχονται τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα.

Τελευταίο περιστατικό αυτό άνδρα από τη Βρετανία, ο οποίος εντοπίστηκε στο νησί της Νάξου ως ύποπτο κρούσμα και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ως θετικό.

Ο 30χρονος εντοπίστηκε στη Νάξο και οδηγήθηκε στην Αθήνα, σε ειδική κάψουλα. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» και μπήκε σε θάλαμο υψηλής πίεσης.

Η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε με δεδομένο ότι εντοπίστηκαν στο δέρμα του 30χρονου τα εξανθήματα, ενώ ο ίδιος εμφάνισε και πυρετό.

Μόσιαλος: Τα 6 σημεία της ευλογιάς των πιθήκων

Καθησυχαστικός, πάντως, σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων εμφανίστηκε πρόσφατα, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα,  ο Ηλίας Μόσιαλος, σημειώνοντας ότι «ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό παραμένει ελάχιστος και δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός ή υπεραντίδραση».

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Φαίνεται πως υπάρχει κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων και στη χώρα μας.

Αλλά να θυμίσω εδώ 6 σημεία που θα πρέπει να θυμόμαστε:

  • Από την αρχή της χρονιάς έχουμε 1400 πιθανές περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων στην Αφρική και 66 θανάτους. Πλέον έχουμε και 1000 περίπου περιπτώσεις εκτός Αφρικής
  • Όλες οι περιπτώσεις εκτός Αφρικής είναι ήπιες και δεν είχαμε μέχρι στιγμής κανένα θάνατο.
  • Η μετάδοση της ευλογιάς των πιθήκων είναι πολύ δύσκολη και μόνο μετά από πολύ στενή επαφή με πάσχοντα ή παρατεταμένη επαφή με αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιήσει όσοι πάσχουν.
  • Υπάρχουν φάρμακα και εμβόλια, μεταξύ των οποίων και το εμβόλιο της ευλογιάς που είναι αποτελεσματικό για την ευλογιά των πιθήκων.
  • Επίσης ξέρουμε πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, που έχουν κάνει το εμβόλιο της ευλογιάς παλιότερα, είναι αρκετά προστατευμένοι και έναντι της ευλογιάς των πιθήκων.
  • Ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό παραμένει ελάχιστος και δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός ή υπεραντίδραση».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments