Διεθνή

McAfee: Στο νεκροτομείο η σορός του έναν χρόνο μετά τον θάνατό του

McAfee: Στο νεκροτομείο η σορός του έναν χρόνο μετά τον θάνατό του
Η αιτία της καθυστέρησης είναι η νομική προσφυγή της οικογένειά του με την οποία ζητά να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του απορρίπτοντας την αυτοκτονία

Άταφη έναν χρόνο μετά παραμένει η σορός του επιχειρηματία λογισμικού John McAfee.

Το πτώμα παραμένει σε ισπανικό νεκροτομείο, καθώς εκκρεμεί η νομική προσφυγή της οικογένειάς του, με την οποία ζητεί περαιτέρω ελέγχους, δήλωσαν οι αρχές και ο δικηγόρος του.

Ο McAfee, ο οποίος κυκλοφόρησε το πρώτο εμπορικό λογισμικό προστασίας από ιούς στον κόσμο το 1987, βρέθηκε νεκρός, σε ηλικία 75 ετών, στις 23 του περασμένου Ιουνίου το κελί της φυλακής λίγες ώρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ενέκρινε την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για φοροδιαφυγή.

Ο Βρετανοαμερικανός μεγιστάνας είχε φυλακιστεί στη φυλακή Brians 2 της Βαρκελώνης για οκτώ μήνες μετά τη σύλληψή του μετά από χρόνια φυγής από τις αμερικανικές αρχές.

Η αυτοψία διαπίστωσε ότι αυτοκτόνησε. Οι αρχές της φυλακής είπαν ότι είχε ήδη αποπειραθεί να αυτοκτονήσει τέσσερις μήνες πριν πεθάνει.

Λίγο μετά το θάνατό του, η χήρα του McAfee είπε ότι ο σύζυγό της δεν θα αυτοκτονούσε και ότι η ίδια θα αναζητούσε «απαντήσεις».

«Είναι δύσκολο να περιγράψουμε με λόγια πώς ήταν η ζωή τον περασμένο χρόνο», έγραψε η Janice McAfee στο Twitter την Πέμπτη, καλώντας τους χρήστες να υπογράψουν μια ηλεκτρονική αίτηση «για να βοηθήσουν τις ισπανικές αρχές να απελευθερώσουν τα λείψανα του McAfee.

Η αναφορά, που έχει υπογραφεί από 1.365 άτομα μέχρι στιγμής, ζητά τη διενέργεια ανεξάρτητης αυτοψίας «για να διαπιστωθεί εάν η επίσημη αιτία θανάτου μπορεί να αμφισβητηθεί ή να διερευνηθεί ιδιωτικά».

Η οικογένεια του McAfee θεώρησε ότι η αρχική αυτοψία ήταν ελλιπής και ζήτησε περαιτέρω ελέγχους, τους οποίους αρνήθηκε ένας τοπικός δικαστής, με την οικογένεια να ασκεί έφεση κατά της απόφασης.

Στη συνέχεια, άλλος δικαστής έκρινε ότι η σορός δεν μπορούσε να παραδοθεί στην οικογένεια μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Το πτώμα παραμένει στο ίδιο νεκροτομείο της Βαρκελώνης όπου διενεργήθηκε η νεκροψία, δήλωσε εκπρόσωπος του τμήματος δικαιοσύνης της περιφερειακής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι είναι ασυνήθιστο οι ταυτοποιημένες σοροί που ανακτήθηκαν από τις οικογένειές τους να φυλάσσονται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments