Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Δημήτρης Παπαδημούλης
Αντιπρόεδρος Ε.Κ. - Επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Με την
Σοφία Χύτου

Δημήτρης Παπαδημούλης στο pagenews.gr: Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγούν σε εκλογές το φθινόπωρο

Δημήτρης Παπαδημούλης στο pagenews.gr: Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης Αντιπρόεδρος Ε.Κ. - Επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, τον πόλεμο στην Ουκρανία, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και άλλα θέματα.

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης Αντιπρόεδρος Ε.Κ. – Επικεφαλής Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τα ελληνοτουρκικά, τον πόλεμο στην Ουκρανία, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και άλλα θέματα.

Δημήτρης Παπαδημούλης στο pagenews.gr: Για τα ελληνοτουρκικά

“Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας συνδυάστηκε με τον ιστορικό αναθεωρητισμό της και με μεγάλα βήματα οπισθοδρόμησης της ηγεσίας Ερντογάν και στον τομέα της δημοκρατίας, το σεβασμό του κράτους δικαίου και είναι μια συνολική αρνητική εξέλιξη. Η Ευρωπαϊκή αντίδραση απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά την επιθετική του Ερντογάν τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και απέναντι στην Κύπρο δεν είναι ικανοποιητική να μην μασάμε τα λόγια μας. Το Ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ πιο αυστηρό και τα εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία, τα ψηφίσματα που εγκρίνουμε με πολύ μεγάλες πλειοψηφίες, λένε τα πράγματα με το όνομά τους, όταν πάμε στην Κομισιόν τα πράγματα αρχίζουν και μαλακώνουν για τον Ερντογάν, δεν ξεχνώ τη δήλωση ουδέν σχόλιον του εκπροσώπου της Κομισιόν όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αμφισβήτηση κυριαρχίας ελληνικών νησιών, χρειάστηκε να βάλουμε τις φωνές για να υπάρξει μια διορθωτική δήλωση και όταν φθάνουμε στο Συμβούλιο που είναι οι κυβερνήσεις και μετρούν και συμφέροντα γεωπολιτικά, πωλήσεις όπλων, διάφορες επενδύσεις μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών εκεί τα πράγματα χειροτερεύουν και παραπάνω, καθώς εδώ και 2 με 2.5 χρόνια κυρώσεις ακούμε αλλά κυρώσεις δεν βλέπουμε…” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης.

Δημήτρης Παπαδημούλης στο pagenews.gr: Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

“Ακρίβεια και ενεργειακή κρίση είχαμε και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, πριν τη Ρωσική εισβολή. Η Ρωσική εισβολή έχει επιταχύνει όλο αυτό το κύμα της ακρίβειας και κάνει ζημιά όχι μόνο στους εμπολέμους αλλά πλήττει καίρια και την ευρωπαϊκή οικονομία και την οικονομία των κρατών μελών. Εμείς στην Ελλάδα το ζούμε πολύ έντονα καθώς ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι και πολύ υψηλότερος από το μέσο ευρωπαϊκό όρο” υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης.

Δημήτρης Παπαδημούλης στο pagenews.gr: Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έψαξε να βρει μια προσχηματική δικαιολογία καθόλου πειστική και σοβαρή κατά τη γνώμη μου για να εγκαταλείψει τη δέσμευσή του ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Είπε εγώ θα ήθελα να εξαντλήσω την τετραετία αλλά δεν με αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Κατά τη γνώμη μου οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγούν σε εκλογές το φθινόπωρο..” ανέφερε ο . Παπαδημούλης.