Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αλέξανδρος Δρίβας
Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής

Αλέξανδρος Δρίβας στο pagenews.gr: Υπάρχει γεωπολιτική μετατόπιση προς Ελλάδα, αρκεί να μπορέσουμε

Αλέξανδρος Δρίβας στο pagenews.gr: Ο Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής κ. Αλέξανδρος Δρίβας αναφέρθηκε στο ότι υπάρχει γεωπολιτική μετατόπιση προς Ελλάδα, αρκεί να μπορέσουμε

Ο Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής κ. Αλέξανδρος Δρίβας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε στο ότι υπάρχει γεωπολιτική μετατόπιση προς Ελλάδα, αρκεί να μπορέσουμε.

Αλέξανδρος Δρίβας στο pagenews.gr: Υπάρχει γεωπολιτική μετατόπιση προς Ελλάδα, αρκεί να μπορέσουμε

“Οι Αμερικανοτουρκικές σχέσεις από το αποτυχημένο πραξικόπημα και μετά και να το θέσω αλλιώς μετά την τελευταία χρονιά της θητείας του Ομπάμα, ο οποίος είχε καταλάβει ποια ήταν η κρυφή ατζέντα του Ερντογάν, παλαιότερα τον ονόμαζε φίλο. Την τελευταία χρονιά κατάλαβε και μάλιστα δεν τον δέχθηκε ούτε στο Λευκό Οίκο, κατάλαβε τι κάνει ο Ερντογάν. Από το 2016 μέχρι και σήμερα οι Αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι στο ιστορικό τους χαμηλό τουλάχιστον από όσο ξέρουμε από όσους έχουν γνώσεις πάνω στα Αμερικανοτουρκικά θέματα. Αυτό το ιστορικό χαμηλό όσο περνάει ο καιρός βαθαίνει.

Ο λόγος είναι ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να είναι ένας ξεχωριστός πόλος, δεν είναι τόσο πολύ αυτό που λέμε ότι πηγαίνει προς την Ασία γιατί και αυτό θα έδινε κάποιες βεβαιότητες βάση των οποίων μετά θα μπορούσαν να αποφασίσουν. Η Τουρκία δείχνει ότι θέλει πραγματικά να είναι ένας ξεχωριστός πόλος. Επομένως αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι η Τουρκία δρα μονομερώς και κάνει ότι θέλει και μέρος του κατεστημένου στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στο Κογκρέσο το οποίο έχει έρθει σε απίστευτα δύσκολη θέση αν σκεφτείτε ότι δεν είναι ενάμιση μήνας πριν όπου ο ίδιος ο Μπλίνκεν είχε υιοθετήσει ουσιαστικά κάποιες γραφειοκρατικές απόψεις ατόμων τουρκικής καταγωγής, να επισπεύσουν τα F-16  να δοθούν στην Τουρκία και τώρα δεν μπορεί κανένας να μιλήσει γιατί όλοι βλέπουν τι κάνει η Τουρκία…” σημείωσε ο κ. Δρίβας.

“Βοήθησε πάρα πολύ η πολύ καλή παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αμερική. Επομένως βλέπουμε τώρα ότι με αυτό που κάνει ο Ερντογάν τη Φινλανδία και τη Σουηδία ο περιφερειακός ταραξίας η Τουρκία κάνει μαθήματα περιφερειακής δημοκρατίας στη Φινλανδία και τη Σουηδία. Η χώρα που εξοπλίζει τρομοκράτες και έχει καταδικαστεί και τις έχουν επιβληθεί κυρώσεις ακόμη και για προώθηση παιδικής τρομοκρατίας να μιλά για τη Σουηδία και τη Φινλανδία” ανέφερε χαρακτηριστικά.