Ελλάδα

Ελευθέριος Βενιζέλος: “Πετάει” η τουριστική κίνηση – Αγγίζει επίπεδα του 2019

Ελευθέριος Βενιζέλος: “Πετάει” η τουριστική κίνηση – Αγγίζει επίπεδα του 2019

Πηγή Φωτογραφίας: greekreporter

Η ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης είναι δυναμική και πλέον αγγίζει τα επίπεδα του χρυσού 2019, δηλαδή του τελευταίου έτους πριν την πανδημία

Σε διαδικασία “απογείωσης” συνεχίζει να βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός, με τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις να είναι κάτι από παραπάνω από αισιόδοξες, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι πλησιάζει σε επίπεδα τη χρυσή χρονιά του 2019, την τελευταία προ πανδημίας.

Η ανάκαμψη, παρά τις συνεχείς παγκόσμιες συγκυρίες και συνθήκες, για το “Ελευθέριος Βενιζέλος” δείχνει σταθερή και με συνεχείς προσθήκες πτήσεων, που αυξάνουν το επιβατικό κοινό και κατ’ επέκταση το τουριστικό

Με βάσει τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο αριθμός των πτήσεων από το χρυσοφόρο 2019, υπολείπεται μόλις 2,9% από τα επίπεδα του 2019, με την κίνηση εσωτερικού να έχει ανακάμψει πλήρως. Στη διεθνή επιβατική κίνηση, ο Ιούνιος που δεν έχει κλείσει ακόμα, κινείται στο -9,1%, ενώ οι πτήσεις είναι λιγότερες κατά 8,4%.

Η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών φαίνεται να έχει ανακτήσει περί του 94% αυτής του 2019 και αυξημένης συν 4% σε σχέση με τον Μάιο.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι “ενισχύσεις”, καθώς φέτος υπάρχει η άφιξη 6 νέων αεροπορικών εταιρειών, 6 νέα δρομολόγια και 39 νέες υπηρεσίες σε υφιστάμενες συνδέσεις. Παράλληλα, είναι πολύ κοντά η συμφωνία για την επιμήκυνση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου της πτήσης Αθήνα – Νέα Υόρκη, που αποτελεί κι ένα πρώτο στοίχημα.

Χώρες προέλευσης τουριστών

Οι Αμερικανοί, βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτών για το αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ αυξητική είναι η κίνηση από Γαλλία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, στασιμότητα εμφανίζει μέχρι στιγμής η παραδοσιακή δεξαμενή για την Ελλάδα, αυτή των Γερμανών, οι οποίοι δείχνουν ακόμα μια συγκρατημένη στάση απέναντι στις διακοπές.

Τα φτερά της για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανοίγει εφέτος για πρώτη φορά η Air Albania, με  4 πτήσεις την εβδομάδα  μεταξύ Αθήνας – Τιράνων και αντίστροφα (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή-Κυριακή), πετά επίσης προς Ρώμη, Μιλάνο, Μπολόνια, Πίζα, Μπέργκαμο, Βερόνα, Ζυρίχη, Βασιλεία, Λονδίνο, Ντίσελντορφ. Ακόμη, σε συνεργασία με την Turkish Airlines, που κατέχει και το 49% του μετοχικού της κεφαλαίου, πετά προς την Κωνσταντινούπολη, από όπου έχει πρόσβαση σε όλο το δίκτυο του τουρκικού αερομεταφορέα.

Επίσης, η Ethiopian Airlines επανεκκινεί αύριο επίσημα το δρομολόγιο Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα και αντίστροφα, που σταμάτησε λόγω πανδημίας. Με την προσθήκη της Αθήνας, το διεθνές δίκτυο του μεγαλύτερου αεροπορικού ομίλου της Αφρικής θα φτάσει στους 127 προορισμούς και τους 20 στην Ευρώπη.

Οι δυσλειτουργίες των διεθνών αεροδρομίων

Το χάος στα διεθνή ευρωπαϊκά αεροδρόμια, δεν έχουν μεγάλες επιπτώσεις στης Αθήνας, καθώς πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται ο ΟΤ, κάνουν λόγο για διαχειρίσιμη κατάσταση, παρά το αναμενόμενο ντόμινο που θα προκληθεί, ιδιαίτερα στο τμήμα των αποσκευών, ωστόσο αναμένεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην επαναληφθούν στην Αθήνα, οι εικόνες με τις χιλιάδες «ορφανές» αποσκευές, λόγω προβλήματος στο σύστημα διαχείρισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments