Ελλάδα

ΥΠΑ: Νέα παράταση για τις απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

ΥΠΑ: Νέα παράταση για τις απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΥΠΑ: Παρατείνονται έως τις 22 Σεπτεμβρίου οι αεροπορικές οδηγίες για απαγορεύσεις πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας

Παρατείνονται έως τις 22 Σεπτεμβρίου οι αεροπορικές οδηγίες για απαγορεύσεις πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παραμένουν σε ισχύ οι αεροπορικές οδηγίες για την απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.

Επίσης, σε ισχύ παραμένουν και οι αεροπορικές οδηγίες σχετικά με το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας και της απαγόρευσης διελεύσεων των πολιτικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει στις συγκεκριμένες περιοχές, συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία. Οι νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών θα ισχύουν έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2022.

Αύξηση κατά 377,7% τους 5 πρώτους μήνες του 2022 η επιβατική κίνηση

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινήθηκε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια καταγράφοντας αύξηση της τάξεως 377,7% στους πέντε πρώτους μήνες του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, με τον συνολικό αριθμό των διακινηθέντων επιβατών να υπερβαίνει τα 14 εκατομμύρια.

Πιο αναλυτικά, από τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων, το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2022, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών ανήλθε στα 14 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας άνοδο 377,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 όπου είχαν διακινηθεί 2,9 εκατομμύρια επιβάτες. Όσον αφορά τις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας αυτές ανήλθαν στις 139.861, από τις οποίες 68.352 ήταν εσωτερικού και 71.509 εξωτερικού, καταγράφοντας άνοδο 115,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 64.823 πτήσεις. aerodromio-el_venizelos

Συγκρίνοντας τα στατιστικά στοιχεία με το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2019 που οι πτήσεις ήταν 147.662, το πρώτο πεντάμηνο του φετινού έτους σημειώθηκε πτώση 5,3% στην κίνηση αεροσκαφών. Στο σύνολο της επιβατικής κίνησης που ήταν 16,3 εκατομμύρια το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2019, για το ίδιο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα του 2022 σημειώθηκε πτώση 14%. Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία η φετινή συνολική επιβατική κίνηση πρώτου πενταμήνου 2022 προσέγγισε το 86% της επιβατικής κίνησης του πρώτου πενταμήνου του 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments