Ελλάδα

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινούν οι e-εγγραφές μαθητών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινούν οι e-εγγραφές μαθητών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η διαδικασία των εγγραφών θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου

Από σήμερα και μέχρι τις 7 Ιουλίου 2022 , σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ενήλικοι/-κες μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2022-2023, υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής για τα ΕΠΑ.Λ., μέσω της εφαρμογής eεγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, κατά τις περιόδους που- βάσει του χρονοδιαγράμματος- είναι ενεργοποιημένη η εφαρμογή.

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet).

α. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών ή ενήλικων προστατευόμενων μελών που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet), χρησιμοποιούνται οι κωδικοί ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet) του/της κηδεμόνα που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool της σχολικής μονάδας, ή του κατά τον νόμο υπευθύνου/-ης αντίστοιχα, οπότε και απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

β. Στην περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών θα πρέπει να έχουν καταχωριστεί ως κηδεμόνες στο ΠΣ myschool της σχολικής μονάδας. ➢ Στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/-σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments