Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Αναστασία Σιμητροπούλου
Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Με την
Σοφία Χύτου

Αναστασία Σιμητροπούλου στο pagenews.gr: Η κυβέρνηση υποτίμησε την αύξηση του ενεργειακού κόστους

Αναστασία Σιμητροπούλου στο pagenews.gr: Η κ. Αναστασία Σιμητροπούλου Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε για την ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων και των καυσίμων, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα ενεργειακά, τα ελληνοτουρκικά αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 

Η κ. Αναστασία Σιμητροπούλου Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε για την ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων και των καυσίμων, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα ενεργειακά, τα ελληνοτουρκικά αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Αναστασία Σιμητροπούλου στο pagenews.gr: Για την ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων και των καυσίμων

“Αυτή τη στιγμή είμαστε η τρίτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουμε την ακριβότερη τιμή βενζίνης, ο πληθωρισμός έχει φθάσει στο 11,3 που είναι πολλαπλάσιο επίσης της Ευρωζώνης και εκτός από τα νούμερα και τους αριθμούς οι οποίοι είναι αμείλικτοι έχουμε και την πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας, στα σπίτια μας, στα ελληνικά νοικοκυριά όπου από 19 του μήνα πλέον έχει σταματήσει να υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα και η πραγματικότητα οδηγεί τα νοικοκυριά να μην μπορούν να ανοίξουν ούτε τους λογαριασμούς ούτε να τους πληρώσουν. Πραγματικά η κυβέρνηση από τη αρχή από το Σεπτέμβριο του 2021 αντιμετώπισε το θέμα με μια αδράνεια ή ως απλός παρατηρητής. Υποτίμησε αρχικά και το φαινόμενο της αύξησης του ενεργειακού κόστους αλλά και των ανατιμήσεων και της ακρίβειας και μας έλεγαν ότι ήταν ένα παροδικό φαινόμενο όπου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου αυτό θα έχει εξομαλυνθεί” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αναστασία Σιμητροπούλου στο pagenews.gr: Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα ενεργειακά

“Ο πόλεμος και στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως έχει δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στην οικονομία και σε πάρα πολλούς άλλους τομείς. Όμως το φαινόμενο από χώρα σε χώρα διαφέρει ανάλογα με τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η εκάστοτε κυβέρνηση αλλά αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το επίδομα το οποίο θα δώσουν υποτίθεται έως 600 ευρώ εάν δείτε το βάζουν ως αρχής γενομένης από το Δεκέμβριο. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι η κρίση στην Ελλάδα προϋπήρχε του πολέμου” υπογράμμισε η κ. Σιμητροπούλου.

Αναστασία Σιμητροπούλου στο pagenews.gr: Για τα ελληνοτουρκικά

“Είναι σαφές ότι τα θέματα εθνικής ασφαλείας πρέπει να γίνονται με έναν εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό και αυτό προκειμένου να θωρακίζεται η ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους μας. Δύο σκέλη υπάρχουν το εσωτερικό και η διεθνής εξωτερική πολιτική”.