Διεθνή

Πούτιν: Το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Πούτιν: Το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί δύο μικρά πρώην σοβιετικά κράτη στην κεντρική Ασία, όπως μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό που γνωστοποιείται

Το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό ή τουλάχιστον αυτό που γίνεται γνωστό, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα ο Ρώσος πρόεδρος, όπως μετέδωσε σήμερα Κυριακή, η Ρωσική Κρατική Τηλεόραση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί δύο μικρά πρώην σοβιετικά κράτη στην κεντρική Ασία.

Ο Πάβελ Ζαρούμπιν, ο ανταποκριτής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 1 στο Κρεμλίνο, είπε ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν και στη συνέχεια θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο για συνομιλίες στη Μόσχα.

Στην Ντουσάνμπε, ο Πούτιν θα συναντήσει τον πρόεδρο του Τατζίκ Ιμομάλι Ραχμόν, στενό Ρώσο σύμμαχο και τον μακροβιότερο ηγέτη ενός πρώην σοβιετικού κράτους. Στο Ασγκαμπάτ, θα παραστεί σε μια σύνοδο κορυφής των χωρών της Κασπίας, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν.

Το τελευταίο γνωστό ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας ήταν μια επίσκεψη στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου ο ίδιος και ο Κινέζος ομόλογός του παρουσίασαν μια συνθήκη φιλίας “χωρίς όρια” ώρες πριν παρευρεθούν και οι δύο στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους, εκτόπισε εκατομμύρια άλλους και οδήγησε σε αυστηρές οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση, για τις οποίες ο Πούτιν λέει ότι αποτελούν λόγο για την οικοδόμηση ισχυρότερων εμπορικών δεσμών με άλλες δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν.

Η Ρωσία λέει ότι έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου για να υποβαθμίσει τις στρατιωτικές δυνατότητες του γείτονά της, να μην χρησιμοποιηθεί από τη Δύση για να απειλήσει τη Ρωσία, να ξεριζώσει τους εθνικιστές και να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους στις ανατολικές περιοχές. Η Ουκρανία αποκαλεί την εισβολή αυτοκρατορικού τύπου αρπαγή γης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments